Datuk Jamali Shadat Telah Menlnggal Dunla Pagi Ini. Cucu Kongsikan Detik Detik Terakhir

Pelawak stand up komedi p.opular, Datuk Jamali Shadat, 78, menlnggal dunia, 8.30 pagi, hari ini.

Perkara ini dimaklumkan oleh cucunya Isyraq Ariff Zalull Ariff, 31, kepada Harian Metro.

“Doktor sudah mengesahkan datuk sudah tiada. Urusan pr.oses penge.bumlan akan dimaklumkan kemudian,” katanya.

Terdahulu, keadaan Jamali u.zur apabila tidak mampu berjalan dan kurang selera makan. Jamali amat terkesan dengan kematlan isterinya, Lela Yacob akibat serangan angin a.hmar pada Jun 2018, sehingga membuatkan dia kem.urungan.

Apa yang berlaku membuatkan Jamali amat terkesan kerana segala jadual aktiviti seni dan kehidupannya sebelum ini diuruskan oleh isterinya.

“Selepas itu… dia macam termenung dan k.hayal. Rumahnya bersebelahan dengan rumah bapa saudara saya, Fauzi dan mereka menjaganya,” kata Isyraq lagi.

Jamali yang dilahirkan di Bukit Kapar, Klang, Selangor, mempunyai lapan anak dan 39 cucu. Pada zaman kegemilangannya pada 1980-an, pelawak legenda ini cukup dikenali dengan kebolehan melakonkan watak kanak-kanak bernama ‘Atan’ bersama Atuknya serta rakan berbilang kaum.

SUMBER/KREDIT: harianmetro VIA onlinemalaya

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*