Perbuatan lelaki ini meludqh staff kedai serbaneka dan keluarkan kata kata kesqt buat orang ramai tak puas hati

Hubungannya yang erat adalah antara ciri-ciri masyarakat yang berkualiti. Iaitu sebuah masyarakat yang bukan sahaja berjaya mewujudkan suasana harmoni dan aman sesama mereka bahkan menjadi aset paling penting kepada negara dalam usaha membangun dan memajukan negara baik ketika senang mahupun susah.

Kemakmuran dan kesejahteraan sesebuah masyarakat dan negara adalah bergantung sejauhmana kemantapan dan keutuhan hubungan pada setiap lapisan masyarakatnya.

Menyedari akan hakikat inilah maka Islam awal-awal lagi telah menekankan betapa pentingnya menjalinkan hubungan erat di kalangan masyarakatnya. Suruhan tersebut tidak hanya terhad kepada sesama masyarakat Islam sahaja malahan melepasi batas agama, bqngsa, keturunan, warna kulit, bahasa dan sebagainya.

Namun ada juga segelintar orang dalam masyarakat kita bersikap tidak rasional dan kurqng qjar, seperti yang terdapat dalam video yang tulqr baru-baru ini.

Dalam kejadian yang berlaku di salah sebuah kedai serbaneka yang terkemuka, seorang lelaki didapati sedang berkelahi dengan pekerja kedai serbenaka itu. Dengan tiba-tida lelaki yang berkelahi itu mengeluarkan kata-kata kesqt dan berbqu perkqumann.

Tidak cukup pada itu, lelaki itu juga meludqh ke arah pekerja serbaneka itu.

SILA VIDEO DIBAWAH DAN ANDA NILAIKAN SENDIRI

Dalam keadaan sekarang, perbuatan meludah itu memang tidak wajar, lagi-lagi pada musim pqndemikk ini. Orang ramai yang berada di tempat kejadian cuba untuk tenteramkan keadaan dan menghalqu lelaki itu keluar. Punca kejadian belum dapat dipastikan dan menurut oarang ramai yang komen, tempat kejadian dikatakan berlaku di Lahat Baharu, Ipoh. Orang ramai menyelqr tindakan lelaki dalam video itu kerana perbuatannya memang tidak dapat diterima langsung.

Segala perkara yang mencemqr keharmonian dan kesejahteraan masyarakat dapat dicegah dengan semangat kerjasama, prihatin dan kesatuan sesama kita tanpa mengira kaum dan bqngsa. Membina ikatan yang kuat sesama kita adalah syarat utama bagi menjamin keharmonian masyarakat dan negara.

KREDIT: ASN Crew / KING VIRAL

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*