Selepas Sekian Lama, Akhirnya Dah Tahu Sajatt Menyorokkan Diri Dekat Mana. Tak Sangka, Dah Lama Rupanya

Kuala Lumpur: Usahawan k.osmetik, Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman, 36, atau S.ajat dipercayai sedang bersembunyi di Tha.iland selepas menghilangkan diri susulan w.aran t.angkap dikeluarkan m.ahkamah.

Dia dikenakan w.aran t.angkap selepas g.agal hadir sebutan semula pert.uduhan berpakaian wanita di M.ahkamah Tinggi S.yariah Shah Alam, Selangor.

Sumber memberitahu bahawa, Sajat kini sedang berse.mbunyi di Thailand.

Ditanya bagaimana dia lolos ke negara jiran itu, sumber itu bagaimanapun tidak mend.edahkannya.

Menjadi pers.oalan sama ada dia menggunakan laluan tikus untuk keluar dari Malaysia ke Thailand ataupun dia menggunakan pakej perlancongan yang membenarkan pelancong a.sing memasuki negara berkenaan selain kunjungan perniagaan.

Sementara itu, Ketua Polis Negara, Tan Sri Abdul Hamid Bador ketika dihubungi mengesahkan bahawa Saja.t kini sedang berada di negara jiran namun beliau tidak menyatakan negara dimaksudkan.

“Ya dia kini berada di negara jiran. Cuma saya nasihatkan kepada dia pulang dan pergilah ke mahkamah,” katanya.

Sebelum ini melaporkan Jabatan I.migresen Malaysia (JIM) sudah berkongsi m.aklumat berkaitan usahawan kosmetik, Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman, 36 yang did.akwa berkemungkinan sudah berada di luar negara.

Ketua Pengarah Imigresen Datuk Khairul Dzaimee Daud dilaporkan berkata, bagaimanapun pihaknya tidak akan mend.edahkannya kerana dikh.uatiri menggang.gu s.iasatan.

Muhammad Sajjad menc.etuskan k.ontroversi baru-baru ini apabila memuat naik video mahu keluar daripada Islam selepas menghilangkan diri susulan w.aran t.angkap dikeluarkan m.ahkamah terhadapnya berhubung k.es dikendalikan Jabatan Agama Islam Negeri Selangor (Jais) mengikut S.eksyen 10, E.nakmen J.enayah Sy.ariah Negeri Selangor.

Pada 6 Januari lalu, beliau mengaku tidak bers.alah atas pert.uduhan itu yang dibacakan jurubahasa di hadapan H.akim S.yarie Mohamad Khalid Shaee @ Shaii.

Dia did.akwa melakukan perb.uatan itu dalam majlis bacaan Yasin dan solat hajat, pada 7.30 malam, 23 Februari 2018 di pr.emis keca.ntikannya, Nurs.ajat Beauticion, Jalan Serai Wangi G16/G, Seksyen 16, Shah Alam.

Bagi perb.uatan itu tert.uduh did.akwa mengikut S.eksyen 10(a) E.nakmen J.enayah S.yariah (Negeri Selangor) 1995 yang memperuntukkan h.ukuman tidak melebihi RM 5,000 atau p.enjara tidak melebihi tiga tahun atau kedua-duanya sekali, jika sa.bit kes.alahan.

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber/Kredit : HMetro via online malaya

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*