Dapat B4ucer RM 1000 Kalau Daftar Vaksln. Kerajaan Negeri Beritahu Macam Mana Cara Nak Dapatkan

Kerajaan Pahang akan memberikan ha.diah bau..car membeli-belah RM 1,000 kepada rakyat Pahang yang mendaftar s.untikan v.aksin melalui Sistem I.munisasi C0vld 19 Pahang (SICP).

Setiausaha Kerajaan Pahang, Datuk Sri Dr Sallehuddin Ishak berkata, cabutan bertuah itu ditawarkan bertujuan sebagai menggalakkan lebih ramai mendaftar sebagai penerima v.aksin.

Menurutnya, baucar itu boleh ditebus di dua pasar raya di negeri ini iaitu di Pasaraya Darul Makmur dan Tunas Manja.

“Hari ini, kita umumkan dua pemenang yang berdaftar pada angka 50,000 iaitu Mohd Azizi Khalid dari Peramu Jaya, Pekan dan seorang lagi, Mohd Amin Mohd Zain dari Genting Highlands pula adalah individu ke 100,000 yang berdaftar.

“Mereka boleh menuntut baucar itu di Pejabat Daerah Pekan dan Genting Highlands pada Rabu ini,” katanya pada sidang akhbar pengumuman cabutan bertuah SICP di Pusat Gerakan O.perasi I.munisasi C0vid 19 Pahang di sini pada Isnin.

Sallehuddin berkata, sehingga kini, seramai 39,762 iaitu 123 peratus mendaftarkan untuk menerima v.aksin bagi fasa 1 dan ia melebihi sasaran ditetapkan.

Menurutnya, bagi fasa kedua, SICP telah menerima sebanyak 168,592 pendaftaran dan daripada jumlah itu hanya 38,000 individu yang sudah melengkapi permohonan.

Justeru katanya, permohonan itu hanya mencapai 46 peratus sahaja sasaran untuk mereka yang bersetuju untuk div.aksinkan.

“Bagi fasa kedua bermula 19 April ini juga kita bersedia melaksanakan dan seperti yang diumumkan Menteri Besar (Datuk Seri Wan Rosdy Wan Ismail) iaitu tumpuan peringkat awal diberikan kepada penempatan orang ber.isiko tinggi.

“Pasukan v.aksin Pahang akan pergi ke l.okasi yang telah dikenalpasti bagi memberikan s.untikan v.aksin C0vid 19,” katanya.

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber/Kredit :SinarHarian Via onlinemalaya

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*