Gadls Ini Kena T4han Masa Roadbl0ck, Tapi Tak Sangka Lepas Tu Dapat Mesej Dari Abam PoIis Sampai PDRM Kena Masuk Campur

Etika Kerja adalah berkaitan dengan amalan dan perbuatan beretika selaras dengan peraturan dan norma dalam sesebuah organisasi. Lazimnya ia merangkumi perb.uatan serta perilaku yang dianggap baik untuk 0rganisasi dan yang memberi makna kepada pekerja dalam urusan sehariannya.

Etika Kerja juga berkaitan dengan sikap individu terhadap pekerjaan, di samping penglibatan, serta komitmen terhadap kerjanya.

Kod Etika kerja menggariskan atau menggabungkan di antara nilai-nilai teras (c0re values) iaitu amanah, benar, ikhlas dan bersyukur dan nilai-nilai kembangan untuk dihayati dan diamalkan oleh seluruh mereka yang bekerja, khususnya didalam sekt0r awam.

Lain pula ceritanya apabila seorang gadis ini tularkan perbualan mesej yang diterima oleh seorang anggota polis yang mena.hannya sebelum ini.

Gadis itu beritahu polis terbabit ada mengambil butir-butir peribadinya semasa dita.han polis disebuah sekatan jalan raya.

PDRM Masuk Campur

Kejadlan itu menjadi tular di twitter sehingga mendapat perhatian pihak PDRM. PDRM meminta masa dan tempat gadis tersebut dita.han, ini kemungkinan anggota polis terbabit mungkin akan dikenakan tindakan tatatertib.

Rezeki Gadis Ini Selepas Tular Kejadlan Ini

Rezeki nampaknya berpihak kepada gadis ini, sejurus selepas tular kejadian diatas, gadis ini, dipercayai penjual kek 0nline menerima tempahan yang tinggi dan membera.ngsangkan.

 

SUMBER/KREDIT: awatttsyeikhhnetwork VIA online malaya

PERHATIAN:Ā PihakĀ Kualalumpur ViralĀ Ā tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. PihakĀ Kualalumpur ViralĀ juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*