‘Dua-dua Ada MasaIah Psikiatri’ – Suami Isteri Dipenjara 27 Tahun, De ra Anak Kandung Umur 5 Tahun Sampai Ma ti

Media Corp telah meIaporkan bahawa seorang kanak-kanak berusia 5 tahun dari Singapura disahkan mennggaI dnia pada Oktober 2016 dan kedua ibu bapanya didkwa menyebabkan kema-tian dengan mende-ra anak lelaki mereka itu.

Pasangan suami isteri berusia 28 tahun itu didkwa melakukan pende-raan tersebut selama tiga bulan iaitu dengan:

-Mengur0ng mngsa dalam sangkar kucing

-Menymbah air panas sehingga menyebabkan dua pertiga tu buh mngsa meIecur

-Menumb0k mngsa di bahagian muka

-MemukuI mngsa dengan penyapu

Terdahulu, mereka dikenakan tduhan yang lebih berat iaitu membu-nuh, yang membolehkan mereka dihkum penj4ra seumur hidup atau digantung tetapi dibebaskan oleh Hakim daripada tduhan tersebut, lapor Media Corp.

Perbicaraan ke atas pasangan itu bermula pada November 2019 dan semalam (13 Julai) Ridzuan Mega Abdul Rahman dan isterinya, Azlin Arujunah dijatuhkan hkuman penj4ra.

Menurut laporan, Ridzuan dikenakan huk0man penj4ra 27 tahun dan 24 kali rotan manakala Azlin pula dipenjar4 27 tahun serta tambahan 12 bulan penj4ra sebagai ganti huk0man rotan yang tidak dilaksanakan ke atas wanita.

Kali terakhir mereka dihadapkan ke mahkamah adalah pada Jun lepas, di mana ketika itu mereka secara rasmi dilepaskan daripada tud0han membu-nuh dengan niat yang sama. Ianya berikutan pihak pendkwa yang gagal membuktikan elemen ‘niat yang sama’ dalam perbuatan mereka.

Sebelum ini, Sinar Harian melaporkan bahawa pasangan ini enggan menampilkan saksi untuk memberikan keterangan bagi pihak mereka. Disebabkan itu, saksi tunggal yang boleh beri keterangan adalah pakar psikiatri mereka. Berikut adalah laporan ujian terhadap mereka:

Ridzuan (oleh Dr Ken Ung) : Laporan mendapati Ridzuan mengalami gangguan hiperaktif kekurangan perhatian, gangguan let0pan sekejap dan gangguan penggunaan hipnosis.

Azlin (oleh Dr Jacob Rajesh) : Laporan mendapati Azlin mengalami gangguan penyesuaian dengan mood yang tertekan.

Hukoman itu bermula dari tarikh mereka ditahan reman iaitu pada 27 Oktober 2016 bagi Azlin manakala Ridzuan pula, 24 Oktober 2016.

Sumber : Mstar via Asian Media

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*