Tular!!Kecewa Lihat Rakaman Segelintir lndividu Ambil Kesempatan Terhadap Mydln – ‘Inikan Mencur1 Namanya’

Seperti ramai sedia maklum, beberapa lokasi di Malaysia telah dilnda bncana banj1r yang sekaligus memberi kesan bsar kepada orang ramai. Situasi yang berlku turut mendessak orang ramai untuk memeecah masuk pasar raya Mydin dalam mendapatkan barangan keperluan.

T1ndakan yang tulr tersebut turut mendapat perhatian Datuk Wira (Dr.) Haji Ameer Ali Mydin di mana memaklumkan beliau tidak menyokong t1ndakan tersebut namun menghalalkannya berikutan keadaan yang drurat.

Dalam pada itu, tulr sebuah rkman daripada netizen menerusi perk0ngsian Tw1tter luqmanhkm_14 memperlihatkan segelintir individu yang dilihat mengambil kesmpatan terhadap situasi yang berlku.

Menerusi rkman, dapat dilihat terdapat individu yang bukan sahaja mengambil barangan makanan mengikut keperluan sebaliknya turut membawa pulang set ketuhr. Selain itu, terdapat juga beberapa individu yang membawa pulang barangan dengan bungkusan beg plastik yang bsar.

Tndakan yang dilakukan segelintir individu ini secara tidak langsung membuatkan para netizen kurang senang. Menurut para netizen, meskipun pihak Mydin menghalalkan perbvatan mengambil barangan, tidak bermakna kesemua barangan perlu diambil.

Berdasarkan inslden yang berlku, para netizen berharap situasi ini tidak lagi berlku dalam memberi peluang untuk orang ramai mengambilnya sekadar keperluan serta mengeIakkan daripada sikap mengambil kesmpatan.

Sumber/Kredit: infoviral

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komentar yang telah diberikan oleh pembaca kami. Kerana ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komentar anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*