(Video) ɪꜱᴜ ɢᴀᴅᴜʜ Di Futsal, lsa lsarb ᴍᴇᴍᴏʜᴏɴ ᴍᴀᴀꜰ & Tampil Perjelas Perkara Sebenar Yang Terjadi

Baru-baru ini tular beberapa rakaman ɪɴꜱɪᴅᴇɴ ᴘᴇʀɢᴀᴅᴜʜᴀɴ di sebuah gelanggang futsal di Subang Jaya yang difahamkan melibatkan seorang YouTuber, Isarb Hafiz dan rakan-rakannya.

Mula dik0ngsikan di laman Twitter, video berkenaan kemudian mula tular dan s0hor di semua platform media sos.ial.

Ketua Polis Daerah Subang Jaya, Asisten Komisioner Abd Khalid Othman kemudiannya memaklumkan seramai 12 individu termasuk Youtuber  terbabit sudahpun dit4han dalam dua serbvan di sekitar Lembah Klang.

Ntizen kemudian mula mengaitkan kejadian berkenaan dengan beberapa lagi Youtuber terkenal termasuk Isa Isarb.

Terbaru, Isa menerusi satu video di IG TV tampil memperjelaskan situasi sebenar yang berlaku di pihaknya.

Bukan 25 ᴘᴜᴋᴜʟ 1 seperti yang tular

Menurut Isa, dkwaan k0nonnya terdapat 25 orang ᴍᴇᴍᴜᴋᴜʟ seorang llaki adalah tidak benar sebaliknya ada dikalangan rakannya yang berada disana turut dipkul

Meng4kui kes1lapan kumpulannya bergadvh pada malam kejadian, Isa bagaimanapun menjelaskan tiada penggunaan ᴋᴇʀᴀᴍʙɪᴛ seperti yang didkwa pemilik Twitter berkenaan. Jelasnya perkara itu juga sudah dijelaskan OCPD Subang Jaya menerusi sidang media.

Isu sudah selesai malam itu juga

Tambah Isa, isu berkenaan juga sudah diselesaikan pada malam kejadian dimana pihaknya sudahpun berhubungan dengan mngsa ᴘᴜᴋᴜʟ iaitu Rahimi dimana mereka berdua bersetuju untuk menyelesaikannya secara baik selain turut memb4yar kos r4watannya di hospital.

Namun kes berkenaan tiba-tiba p4nas di media sosial selepas dik0ngsikan orang lain. B1ngung dengan situasi tersebut Isa menjelaskan dia sendiri tidak mengetahui apakah m0tif individu terbabit memb4ngkitkan kembali isu yang sudah selesai.

“Hafiz dari awal dah tarik lap0ran dan Rahimi kemudian turut menarik kembali lap0ran demi menjaga nama baik Isarb Clan. Sebab tu saya tab1k dekat dia”

“Dua dua tarik balik lap0ran. Malam tu Alhamdulillah dah selesai semuanya. Namun esok kejadian tersebut tular di media sosial selepas dimuat naik seorang individu.

“Kenapa dia muat naik semua itu saya tak tahu, sampai sekarang saya tak tahu sebab saya dah l0st c0ntact dengan mereka” kata Isa lagi.

“Apa yang saya beritahu adalah benda yang berlaku malam tu”

Tambah Isarb, kejadian tersebut menyebabkan pihaknya mengalami kervgian antaranya namanya menjadi bvruk, dan perniagaan branding Isarb -nya mengalami kervgian selepas pembeli barangan mereka meminta kembali dep0sit.

Selain itu dia turut keh1langan 30,000 subscribers saluran youtubenya selepas ramai memilih untuk menghentikan langganan di saluran Youtubenya.

Bersyukur kes berkenaan sudahpun selesai, Isa yang sekali lagi menegaskan sudah menjelaskan semua yang berlaku pada malam tersebut turut mengambil kesempatan mem0hon maaf kepada semua mereka yang terkesan.

Mengakui menyes4l dengan apa yang berlaku Isa turut berjanji akan memperbaiki dirinya di masa akan datang.

“Jadi ini lah apa yang terjadi sepanjang tiga hari lalu. Alhamdulillah semua pun dah selesai. Terima kasih juga kepada PDRM kerana cepat bertindak.

“Minta maaf kepada semua yang terkesan disebabkan benda yang berlaku. Sepatutnya kita perlu tunjuk contoh yang baik tapi itulah, bert1ndak ikut em0si, ᴅᴀʀᴀʜ muda. Saya cuba memperbaiki diri dari masa ke semasa.”

Ikuti video penjelasan penuh di bawah :

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Isa Isarb (@isaisarb)

25 Geng Influencer ᴘᴜᴋᴜʟ Rahimie Di Futsal. Ini Resp0ns Caprice Buat Ramai Teruja

Terdahulu, baru ini tular r4kaman video ᴘᴇʀɢᴀᴅᴜʜᴀɴ di sebuah gelanggang futsal di Subang Jaya yang didkwa melibatkan s4lah seorang ahli YouTuber Isa Isarb popular tanah air Malaysia, Isarb Hafiz.

Menurut seorang pengguna Twitter, Bakhtiar Ikhwan, ᴘᴇʀɢᴀᴅᴜʜᴀɴ ᴛᴇʀᴄᴇᴛᴜꜱ atas faktor tidak puas hati.

Berdasarkan lap0ran polis yang dik0ngsi oleh Bakhtiar, mngsa yang dikenali sebagai Rahimie telah ᴅɪᴘᴜᴋᴜʟ oleh Hafiz bersama 25 rakannya yang lain.

Rahimie merupakan mngsa keadaan kerana pada awalnya, beliau menjadi orang tengah yang meler4ikan ᴘᴇʀɢᴀᴅᴜʜᴀɴ antara Hafiz dan seorang lagi teman yang berfutsal bersama, Firdaus.

Resp0ns Caprice

G4ngster 💩🐈 je yang bawak 5 kete gduh pasal futsal. @isarbhafiz mai bawak 5 kete + ᴋᴇʀᴀᴍʙɪᴛ tvrun damansara ade ber4ni?

Perkara tersebut juga telah disahkan oleh isteri Rahimie, Ezyana Shahira di mana Rahimie menerima 8 ᴊᴀʜɪᴛᴀɴ di muka akibat ᴘᴇʀɢᴀᴅᴜʜᴀɴ tersebut.

Sebelum kumpulan itu bersur4i, s4lah seorang daripada mereka sempat berkata t1ndakan mereka itu bukan satu ᴘᴇʀɢᴀᴅᴜʜᴀɴ tetapi satu t1ndakan ‘mempert4hankan diri’. Namun ntizen tidak bersetuju itu adalah satu t1ndakan mempert4hankan diri.

Lap0ran Polis Dibuat Rahimie

K0men Ntizen

SUMBER/KREDIT : Buzzkini, Caprice dan Twitter Bakhtiar Ikhwan / Coretan Umie

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*