Gempar Apabila 20 Buah Kereta Breakdown Selepas Isi Minyak Di Stesyen Petronas. Ini Respond Pihak Petronas Tentang Insiden Itu Dan Stesyen Tersebut Telah Ditutup

Berhubung kejadian yang berlaku di Stesen Petronas Solaris Besraya pagi tadi, syarikat Petronas telah mengeluarkan kenyataan memohon maaf kepada lebih 20 buah kenderaan yang mengisi bahan api di stesen tersebut.

Menurut Petronas, kejadian tersebut berpunca daripada masalah operasi pengendalian ketika melakukan pengisian bahan api ke dalam tangki simpanan bawah tanah.

Petronas memberikan jaminan akan menyiasat perkara ini dengan lebih terperinci dan Stesen Minyak Petronas Solaris akan ditutup buat sementara waktu.

Berdasarkan laporan awal yang kami terima, terdapat lebih daripada 30 kenderaan tersadai di Lebuhraya Besraya hari ini seawal jam tujuh pagi dan kejadian ini dipercayai berpunca daripada pengisian bahan api daripada salah sebuah stesen minyak di lebuhraya tersebut.

Siasatan awal Careta mendapati masalah tersebut berpunca daripada penutup tangki bawah tanah yang tidak ditutup rapat dan mengakibatkan tangki simpanan tersebut dimasuki air.

Kepada sesiapa yang terbabit ataupun terjejas akibat insiden ini, anda diminta untuk ke stesen minyak tersebut untuk melaporkan kerosakan yang dialami atau menghubungi stesen tersebut di talian: 03-8942 2100

In reference to the incident at PETRONAS Station Solaris Besraya this morning. We take this matter seriously and sincerely apologise to all our customers for the inconveniences this have caused.

30 kenderaan tersadai di Lebuhraya Sungai Besi selepas isi minyak

SERDANG: Kira-kira 30 kenderaan tersadai berhampiran Kilometer 7, dekat Lebuhraya Sungai Besi, dekat sini, sejak jam 7 pagi tadi.

Semua kenderaan berkenaan difahamkan mengalami masalah enjin dan mati secara mendadak selepas mengisi minyak di sebuah stesen minyak di lebuh raya berkenaan.

Kejadian ini turut tular di laman sosial mendakwa tangki simpanan petrol di stesen minyak itu dikatakan sudah bercampur dengan diesel, malah ada juga yang mendakwa ia dimasuki air.

Insiden berkenaan bagaimanapun mendapat respons pantas daripada pihak syarikat stesen minyak berkenaan dan memberi bantuan menunda kenderaan yang terjejas.

KIRA-KIRA 30 kenderaan tersadai di sepanjang Lebuhraya Sungai Besi selepas mengisi minyak di sebuah stesen PETRONAS.

Maklumat lanjut mengenai kejadian sedang diperolehi dari mangsa, pihak Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP) serta pengusaha stesen minyak terbabit.

Sementara itu, PETRONAS Dagangan Berhad (PDB) dalam kenyataan berkata, pihaknya mengambil serius terhadap insiden yang berlaku dan memohon maaf kepada semua pelanggan atas masalah yang timbul.

“Kami sudah menghubungi pelanggan yang terjejas, mengambil langkah-langkah yang perlu dan akan membayar ganti rugi dengan sewajarnya,” katanya.

Katanya, berdasarkan penilaian awal mendapati kecuaian dalam pengendalian produk hanya berlaku di stesen berkenaan dan kini ditutup buat sementara bagi meneruskan penyiasatan.

“Kami ingin memberi jaminan bahawa stesen PETRONAS lain tidak terjejas,” katanya.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*