Susulan Helikopter Terhempas, Bila Disoal, Ini Jawapan Yg Diberikan Dari Mngsa Yang Terselamat

GOMBAK – Bekas Ketua Pegawai Eksekutif Malaysia Airlines Berhad (MAS), Datuk Ahmad Jauhari Yahya enggan menjawab sebarang pertanyaan media ekpran inslden helikopter terhmpas di Taman Melawati, hari ini.

Beliau hanya berkata;

“Tak nak (jawab pertanyaan media).

Beliau merupakan salah seorang mngsa yang terselamat dalam inslden itu bersama Tan Chai Elan.

alam pada itu, Ahmad Jauhari dilihat menaiki kenderaan polis dipercayai untuk ke Balai Polis Melawati.

Ia juga dipercayai bagi mendapatkan keterangan beliau mengenai inslden berkenaan.

Ahmad Jauhari sebelum itu tiba di tempat kejadlan yang meragvt dua nywa dalam inslden berkenaan dan meninggalkan kawasan ini jam 3.15 petang.

Dua mngsa kemlangan itu adalah Mohd Irfan Mohamed Rawi, 41, dan Mohd Sabri Baharom, 56.

Dalam pada itu, Ketua Polis Daerah Ampang Jaya Asisten Komisioner Mohamad Farouk Esha berkata, pihaknya masih menjalankan slasatan terhadap inslden dua helikopter terhmpas di Taman Melawati.

Sebelum ini polis mengesahkan bekas Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Kumpulan Penerbangan Malaysia Bhd (MAS) Datuk Ahmad Jauhari Yahya terselamat dalam nhas helikopter terhmpas dekat Taman Melawati, Kuala Lumpur.

Ketua Polis Daerah Ampang Jaya, Asisten Komisioner Mohamad Farouk Esha berkata Ahmad Jauhari, 66, dan Tan Chai Eian, 51, berada di dalam helikopter yang berjaya mendarat dekat sebuah sekolah Tamil berdekatan.

Bercakap di lokasi, beliau berkata dua lagi lelaki mavt susulan pertembvngan antara dua helikopter pagi Ahad

Mohamad Farouk berkata dua helikopter tersebut dari syarikat yang sama.

“Kami percaya mereka berlepas dari Subang menuju ke Genting Sempah. Kami sedang menylasat pvnca kematlan manakala slasatan berhubung inslden itu akan dijalankan Jabatan Penerbangan Awam, ” katanya.

Sumber : MalaysiaGazette/AstroAwani

Kredit : Online Malaya

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*