Khabar Angin Mengatakan TSMY Berada di Singapura Kerana Sedang Sakit. Hari Ini PM Sendiri Buat Kenyataan di Mana Dia Sebenarnya

Baru baru ini tular di media sosial dimana Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yasin sedang menjalani rwatan di Singapura dan bukan sedang dikurantin kan di rumah selama 14 hari.

Posting tersebut dibuat oleh sesorang yang tidak bertanggungjawab dengan menyebarkan berita palsu.

Jelas gambar yang digunakan adalah gambar lama.

Tan Sri Muhyiddin Yassin Buat Kenyatan Di Mana Beliau

Sidang Video bersama YB Datuk Seri Ismail Sabri bin Yaakob, Menteri Kanan Pertahanan dan YBhg Datuk Dr Noor Hisham Abdullah, Ketua Pengarah Kesihatan.

Alhamdulillah, tengah hari tadi saya telah berpeluang mengadakan sidang video bersama Menteri Kanan Pertahanan, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob dan Ketua Pengarah Kesihatan, Datuk Dr Noor Hisham Abdullah bagi mendapatkan perkembangan terkini tentang situasi COV19 di Malaysia.

Dalam interaksi saya bersama mereka yang berlangsung selama 40 minit itu, beberapa perkara utama telah dibincangkan. Antaranya kempen menggalakkan pemimpin komuniti memperkasa komuniti masing-masing untuk mengambil tanggungjawab melindungi dan memelihara komuniti daripada jngkitan COV19.

Saya percaya kempen ini dapat mendidik masyarakat supaya lebih bertanggungjawab dalam memastikan SOP yang ditetapkan dipatuhi dan akhirnya akan meringankan beban petugas-petugas barisan hadapan (frontliners).

Langkah ini juga sangat penting dalam merangka ‚Äúexit plan‚ÄĚ bagi Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB), yang juga merupakan kriteria terakhir yang mesti dipenuhi sebelum PKPB boleh ditamatkan.

Kami turut berbincang mengenai proses penghantaran balik pndatang asing tanpa izin (PATI) yang disahkan negatf COVID-19. Saya telah mengarahkan supaya proses tersebut dipercepatkan bagi mengurangkan risiko penularan semula jngkitan COV19 dalam kalangan PATI yang berada di depot tahanan imigresen.

Keseluruhannya, saya amat berpuas hati dengan pencapaian semasa usaha memerangi COV19 seperti yang dimaklumkan kepada saya oleh Datuk Seri Ismail Sabri dan Datuk Dr Noor Hisham. Saya percaya, sekiranya seluruh masyarakat dapat bekerjasama dan mengambil tanggungjawab menjaga komuniti masing-masing, negara kita akhirnya akan berjaya mengakhiri penularan wbak COV19.

DKWAAN BERADA DI SINGAPURA TIDAK BENAR

Ada yang mendakwa saya berada di Singapura bagi menjalani rawatan kesihatan di sana. Saya ingin nyatakan dkwaan itu tidak benar sama sekali.

Untuk makluman, saya sedang menjalani kurantin di rumah saya di Bukit Damansara, Kuala Lumpur.

Namun dalam keadaan negara masih brperang melawan wbak COVID-19, saya akan pastikan perbincangan merancang strategi melawan COV19 mesti diteruskan.

Facebook Muhyiddin Yassin

Kredit : awattsyeikhh

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*