‘U Mau C0mpIaint Saya Ke? ltu lGP Saya Peg4ng’ – 2 B0dygvard DbeIasah Smpai Leb4m & KpaIa Diacu Plst0l 0leh Majikan Sebab Brpvasa

Dua lelaki mengalami le.bam dan lu.ka tervk di bhagian belakang ba.dan aklbat dipvkul serta divgut dengan sen.jata api dalam kejadian yang berlaku pada Selasa, 13 April 2021 di sebuah kondominium di Jalan Pinang, Kuala Lumpur.

Menurut man.gsa yang berusia 26 tahun 11 bulan itu berkata, dia dan rakannya bekerja sebagai ‘b0dygu.ard’. Pada hari kejadian kira-kira jam 10 malam, mereka berada di One KL Condominium Complex Kuala Lumpur 6, Jalan Pinang, Kuala Lumpur City Centre.

Salah seorang rakan kepada majikan mereka bertanya kepada rakan mang.sa,

“You orng pvasa ke?”¬†dan secara tiba-tiba menam.par ke.pala mereka berdua di hadapan pekerja yang lain.

Rakan majikannya turut melem.parkan kata-kata berikut:

“Saya sudah cakap jngan pvasa. Siapa yang ba yar ga.ji you? Saya ke atau you punya AIIah? You tahu ke siapa saya? Itu AIIah tak boleh jaga saya. Saya berhenti (pe.cat) you orang nanti. You orang minta AIIah ba.yar you punya ga.ji.”

Kedua-dua mang.sa kemudian berhasrat keluar dari tempat itu tetapi dihalang oleh sspek di mana mang,sa pertama dilem,pang di bahagian muka, manakala mang,sa kedua pula dita,rik ram butnya.

“You orng mau c0mplalnt saya ke? Itu IGP (Ketua Polis Negara) saya pegang,”¬†kata sspek.

Mang,sa pertama mengatakan, ketika dia menunggu rakannya mengambil kereta, dia dipvkul di kep,ala dan per,utnya ditum,buk beberapa kali.

“Apabila sampai di rumah majikan di Bukit Tinggi, majikan menyuruh salah seorang staff pergi mengambil ro,tan kayu dan menyvruhnya memvkul bhagian belakang saya dan rakan dalam keadaan berdiri. Majikan pula meme.gang sepu.cuk plst0l sambil dice.kah dan diacuhkan ke arah rakan saya,” kata mang.sa.

Akibat dari kejadlan itu, kedua-dua mang.sa mengalami kece.deraan di bhagian blakang ba.dan, ke pala dan le ngan. Mang.sa yang bimbang dengan kesel.amatan diri dan tidak puas ha.ti dengan tlndakan majikannya tampil membuat laporan polis di Balai Polis Klang pada jam 3.04 pagi Rabu, 14 April 2021.

Turut tersebar, salinan laporan polis mang.sa kedua yang menjelaskan situasi yang hampir sama di mana majikan bernama Chung Chee Yang melem.parkan kata-kata bia.dab dan berunsur penghi.naan terhadap a.gama lslam dengan kata-kata berikut:

“…you mahu ikut AIIah atau you mahu ikut saya. Tengok dia boleh kasi you ga.ji ke”.

Mang.sa juga divgut oleh majikannya dengan sen.jata api dan mengan.cam akan menghantar orng-orngnya untuk memvkul keluarga man.gsa. Bimbang dengan kesel.amatan keluarga, mang.sa memohon maaf.

“Saya kata, ‘Sorry boss, sa.kit’. Dia datang dan ram.pas plstol yang diletakkan di bahagian ping.gang saya dan diacu ke arah saya sambil berkata,¬†

“Saya boleh tem.bak sama you. Tengok AIIah boleh tolong ke tak,”¬†

Sementara itu, Ketua POlis Daerah Dang Wangi, Asisten Komisioner Mohamad Zainal Abdullah mengesahkan kejadian itu yang membabitkan man.gsa berusia 26 dan 43 tahun.

Siasatan awal mendapati, dua man.gsa terbabit berkerja dengan sspek sejak tiga dan tujuh tahun lalu. Sspek dikatakan akan mema.rahi mang.sa sekiranya mendapat tahu pekerjanya berpvasa dan mema.ksa mereka untuk tidak meneruskan berpvasa.

Sspek kini sedang dibu.ru dan ke.s dislasat mengikut Sksyen 323 dan 506 Kanun Kese.ksaan.

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber/Kredit : Info Roadblock JPJ/POLIS, Harian Metro via thereporter

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*