Mengejutkan! Myat Bapa Kepada Nelayan Telah Ditemui Hnyut di Tengah Laut. Ini Cerita Kejadian Hal Sebenar

Sebelum ini di Facebook, viral video menunjukkan seorang nelayan yang hanyuut di tengah laut diselamatkan sekumpulan lelaki. Ketika ditemui, mngsa dilihat terkapai-kapai berpaut pada pelampung jaring nelayan. Menurut mgsa lagi, dia dan ayah turun ke laut sejak awal pagi dan bot telah karamm lebih kurang jam 10 pagi.

Myat mgsa bot karamm dijumpai 2 batu nautika barat daya Pantai Kelanang, 10.30 pagi, hari ini.Pengarah Maritim Negeri Selangor Kepten Maritim Mohammad Rosli Kassim berkata, myat yang dijumpai adalah nelayan bot fiber yang keluar mencari udang bersama anaknya.

Bapa Saya Dah Tnggmlam’ – Bot Karamm, Nelayan Dijumpai Hanyuut Di Tengah Laut

Posted by Mohd Sufi on Thursday, October 8, 2020

“Myt Abdul Rahman Mat Kasim, 66, dijumpai oleh nelayan dalam keadaan terapung lengkap berpakaian.

“Myt dibawa ke Jeti Kelanang oleh Bot Angkatan Pertahanan Awam Malaysia (APM) yang diiring oleh Bot Petir 90 untuk proses pengecaaman oleh ahli keluarga dan seterusnya dibawa ke Hospital Banting untuk siiasatan lanjut.

“Operasi Carilamat Tanjung Sepat ditamatkan pada jam 1 petang,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Mohammad Rosli berkata, pencarian mgsa bot nelayan tempatan Kelas C diteruskan di Kuala Selangor dengan keluasan 105 batu nautika persegi.

“Agensi yang terbabit adalah Tntera Laut Diraja Malaysia (TLDM), Tntera Udara Diraja Malaysia (TUDM), Pasukan Polis Marin (PPM), Jabatan Bomba & Penyelamat Malaysia (JBPM), Angkatan Pertahanan Awam Malaysia(APM) dan Badan Bukan Kerajaan (NGO).

“Dua mgsa yang masih hilang adalah warga Indonesia yang menaiki bot nelayan tempatan Kelas C pada Khamis lalu. Operasi diteruskan sehingga 7 malam ini,” katanya.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Kuala Langat, Superintendan Azizan Tukiman berkata, proses beddah siiasat dijalankan di Hospital Banting 2.30 petang hari ini.

Khamis lalu, bot fiber dinaiki Abdul Rahman dan anaknya, Mohd Farizal Abdul Rahman, 40, karamm akibat cuaca buruk, 2.9 batu nautika di perairan Tanjung Sepat. Anak mgsa diselamatkan oleh nelayan berhampiran.

Kredit: HMETRo via https://jirancakap.com/semasa/mengejutkan-mayat-bapa-kepada-nelayan-telah-ditemui-hanyut-di-tengah-laut-ini-rupanya-hal-sebenar/

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*