Ini Janji TPM Wan Azizah Dan MB Selangor Kepada Muhammad Adib Dan Janji Mesti Dikotakan

Video Kronologi Kesihatan Muhammad Adib Disediakan Di Akhir Artikel

KUALA LUMPUR: Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail berjanji keadilan untuk anggota Bomba, Muhammad Adib Mohd Kassim akan terbela.

Beliau turut merasa hiba atas kemaatian Muhammad Adib yang sebelum ini parah dipuukul ketika insiden di Kuil Sri Maha Mariamman bulan lalu.

Dalam satu kenyataan, Dr Wan Azizah mendoakan agar roh Allahyarham Muhammad Adib dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang-orang yang soleh.

“Kita harus ingat bahawa ini bukan isu agama mahupun soal perkauman, akan tetapi ini merupakan perbuatan jenayah yang dilakukan oleh penjenayah yang tidak berperikemanusiaan.

Dr Wan Azizah mengingatkan semua rakyat Malaysia agar tetap tenang dan tidak bertindak dengan emosi.

“Pada masa yang sama, saya ingin mengingatkan semua rakyat Malaysia agar tetap tenang dan tidak bertindak dengan emosi.

“Seluruh rakyat Malaysia berkabung kerana jenaayah kejaam ini tetapi biarlah proses undang-undang berjalan dengan lancar. Janji saya, keadilan akan terbela,” katanya.

Muhammad Adib dipindahkan ke IJN selepas mengalami kecederaan parah akibat diserang susulan insiden rusuhan di kuil Sri Maha Mariamman pada 27 Nov lalu.

Atas permintaan keluarga, jenazah Muhammad Adib akan dibawa pulang ke kampung halamannya di Kampung Tebengau, Kuala Kedah malam ini untuk dikebumikan.

Pada Ahad, IJN melalui satu kenyataan memaklumkan kesiahatan Muhammad Adib kembali merosot dengan fungsi paru-parunya yang menurun tahapnya.

Muhammad Adib sudah tiada, MB Selangor harap penjenayah dihukum sekeras-kerasnya

KUALA LUMPUR: Menteri Besar Selangor, Amirudin Shari berharap jika terbukti wujudnya elemen jenayah dalam kes di Kuil Sri Maha Mariamman, penjenayah terbabit akan segera dibawa ke muka pengadilan dan dihukum sekeras-kerasnya.

AMIRUDIN: Sekiranya terbukti wujudnya elemen jenayah maka saya berharap penjenayah terbabit akan segera dibawa ke muka pengadilan dan dihukuum sekeras-kerasnya. – BERNAMA/Fail

Amiruddin berkata demikian dalam satu kenyataan susulan kemaatian anggota bomba, Muhammad Adib Mohd Kassim, 24 tahun, yang parah dipuukul ketika insiden di Kuil Sri Maha Mariamman di Subang Jaya bulan lalu.

“Kerajaan Negeri Selangor berdukacita atas pemergian beliau dan merakamkan ucapan takziah kepada ahli keluarga Allahyarham.

“Manakala itu saya mengulangi keyakinan saya akan kemampuan pihak Polis DiRaja Malaysia dan Jabatan Peguam Negara untuk menyempurnakan siasatan terhadap kes ini.

“Sekiranya terbukti wujudnya elemen jenaayah maka saya berharap penjenaayah terbabit akan segera dibawa ke muka pengadilan dan dihuukum sekeras-kerasnya atas tindakan yang tidak berperikemanusiaan ini,” katanya.

Muhammad Adib dipindahkan ke IJN selepas mengalami keceederaan parah akibat diserang susulan insiden rusuhan di kuil Sri Maha Mariamman pada 27 Nov lalu.

Difahamkan, jenaazahnya akan dibawa pulang ke kampung halamannya di Kampung Tebengau, Kuala Kedah malam ini untuk dikebuumikan.

Pada Ahad, IJN melalui satu kenyataan memaklumkan kesiahatan Muhammad Adib kembali merosot dengan fungsi paru-parunya yang menurun tahapnya.

Sumber : Astro Awani, Youtube

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*