Jangan Bangga & Tayang Bila Buat Salah, Individu Kongsi Tips ‘Balik KL’ Sudah Dikenalpasti – Menteri

Menteri Pertahanan, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata pihak polis telah mengenalpasti individu yang melanggar dan berkongsi tips melanggar Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) di media sosial.

Semalam tular di media sosial seorang lelaki dan keluarga menunjukkan mereka balik ke Kuala Lumpur dan memberi tips kepada orang ramai untuk menipu polis.

“Jangan berbangga apabila melakukan kesalahan dan mempengaruhi orang lain supaya mengikut tindak-tanduk mereka untuk melakukan kesalahan.

“Pihak polis telah mengenalpasti mereka dan tindakan akan diambil ke atas mereka. Tiada sesiapa pun akan terlepas dari tindakan polis dan undang-undang jika melakukan kesalahan.

Any komen guys?

Posted by Jabatan Netizen Malaysia on Thursday, April 16, 2020

Lebih-lebih lagi mereka telah mengakui mereka telahpun ingkar terhadap peraturan PKP ini.

“Jadi tolonglah jangan berbangga melakukan kesalahan dan menganggap diri kita hero apabila melakukan kesalahan kerana akhirnya tindakan akan dilakukan pihak polis dan menyusahkan diri sendiri dan keluarga,” katanya.

Semalam, tular gambar seorang lelaki sekeluarga yang mengaku berjaya pulang ke Kuala Lumpur dengan memberi alasan membawa anak ke hospital.

Sidang Media (Non-Health) oleh Menteri Kanan (Keselamatan)

Sidang Media (Non-Health) oleh Menteri Kanan (Keselamatan).

Posted by RTM – Radio Televisyen Malaysia on Thursday, April 16, 2020

Siakap Keli, HMTPRESS

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*