‘Siap Bancuh Situ’ Tanpa Rasa BersaIah, Warga Rohlngya Selamba Jual Air Kelapa di Persimpangan Lampu lsyarat

Dilihat DUA warga Rohlngya dipercayai menjadikan kwasan persimpangan jalan di Puchong sebagai lokasi menjual air kelapa secara ha.ramm

Tindakan itu bukan sahaja membahayakan pengguna jalan raya malah status kebersihan air kelapa itu juga diragui.

Ini selepas tularnya satu video yang menunjukkan warga Rohlngya itu menyediakan air kelapa di tepi jalan raya yang kotor tanpa memakai sarung tangan dan pakaian yang bersesuaian.

Bukan itu sahaja, mereka juga didapati menyalahgunakan banting iklan milik satu perniagaan menjual asam boi di Seri Kembangan sehingga telah mengelirukan orang ramai.

Berikutan itu, pemilik perniagaan telah membuat laporan polis bagi menjernihkan nama baik mereka dan meredakan kegusaran orang ramai yang keliru.

Netizen juga menggesa pihak berkuasa menyiasat perkara itu dengan segera kerana difahamkan warga Rohingya yang juga pemegang kad Pesuruhjaya Bangsa-Bangsa Bersatu Bagi Pelarian (UNHCR) dilarang bekerja di negara ini.

SUMBER/KREDIT: wowberita

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*