(Video) Berlagak ꜱᴀᴍꜱᴇɴɢ ᴘᴇᴄᴀʜᴋᴀɴ Cermin, ꜱᴀᴍᴜɴ Kereta, Akhirnya Empat Lelaki ᴅɪᴛᴀʜᴀɴ Dan Punca Kejadlan Didedahkan

Viral di media sosial video seku.mpulan lelaki ᴍᴇɴʏᴇʀᴀɴɢ pema.ndu dan ᴍᴇʀᴏꜱᴀᴋᴋᴀɴ .retanya dalam kejadlan yang berlaku di tpi jalan raya.

Empat llaki tempatan ᴅɪʙᴇʀᴋᴀꜱ kerana disy.aki ᴍᴇʟᴀɴɢɢᴀʀ sebuah knderaan dari blakang dngan kereta dinaiki mereka sebelum ᴍᴇɴʏᴀᴍᴜɴ dan ᴍᴇɴᴄᴇᴅᴇʀᴀᴋᴀɴ ᴍᴀɴɢꜱᴀ di Taman Sentosa, di sini, semalam.

Ketua Polis Daerah Klang Selatan, Asisten Komisioner Shamsul Amar Ramli berkata, ɪɴꜱɪᴅᴇɴ 4.30 petang dilaporkan berlaku ketika seorang pemandu lelaki bersama sepupunya sedang dalam perjalanan ke Pelabuhan Klang

Kejadlan itu berlaku pada jam 4 petang Ahad, 18 April 2021 di Taman Sentosa.

Shamsul Amar menge.sahkan ᴍᴀɴɢꜱᴀ telah membuat laporan p0lis dan berti.ndak di atas laporan itu, kesemua sspek berusia 23 hingga 35 tahun telah 𝘥𝘪𝘵𝘢𝘩𝘢𝘯 di beberapa kawasan sekitar daerah Klang Selatan.

Siasatan awal mendapati, ᴍᴀɴɢꜱᴀ bersama dengan sepupunya sebelum itu dalam perjalanan ke Pelabuhan Klang dan secara tiba-tiba kereta mereka 𝘥𝘪𝘭𝘢𝘯𝘨𝘨𝘢𝘳 sebuah kereta Honda Civic yang dinaiki empat sspek.

Sspek kemudian 𝘮𝘦𝘯𝘦𝘯𝘥𝘢𝘯𝘨 kereta, 𝘮𝘦𝘮𝘦𝘤𝘢𝘩𝘬𝘢𝘯 cermin dan menarik 𝘮𝘢𝘯𝘨𝘴𝘢 keluar lalu 𝘥𝘪𝘣𝘦𝘭𝘢𝘴𝘢𝘩 menggunakan 𝘬𝘢𝘺𝘶. 𝘮𝘢𝘯𝘨𝘴𝘢 mend.akwa, telefon bimbit milik sepupunya turut 𝘥𝘪𝘳𝘢𝘮𝘱𝘢𝘴 sspek.

“Knderaan ᴍᴀɴɢꜱᴀ dikatakan tiba-tiba 𝘥𝘪𝘭𝘢𝘯𝘨𝘨𝘢𝘳 dari blakang oleh sebuah kreta Honda Civic yang dinaiki empat llaki. Sspek kemudian dida.kwa 𝘮𝘦𝘮𝘦𝘤𝘢𝘩𝘬𝘢𝘯 cermin kreta, 𝘮𝘦𝘯𝘢𝘳𝘪𝘬 ᴍᴀɴɢꜱᴀ keluar dari knderaan dan 𝘮𝘦𝘮𝘶𝘬𝘶𝘭𝘯𝘺𝘢 dengan menggunakan kayu.

“Malah, sspek 𝘥𝘪𝘥𝘢.𝘬𝘸𝘢 turut 𝘮𝘦𝘳𝘢𝘮𝘱𝘢𝘴 sebuah telefon bimbit milik sepupu 𝘮𝘢𝘯𝘨𝘴𝘢,” katanya dalam satu kenyataan, hari ini. Berikutan itu, beliau memaklumkan, dua klip video berdurasi 0.24 saat menunjukkan sekmpulan le.laki sedang 𝘮𝘦𝘯𝘦𝘯𝘥𝘢𝘯𝘨 dan 𝘮𝘦𝘮𝘦𝘤𝘢𝘩𝘬𝘢𝘯 cermin knderaan di tepi jalan raya, tuIar dalam media sos.ial sejak semalam.

Mengulas lanjut, Shamsul Amar mengesahkan pihaknya menerima satu laporan 𝘱𝘰.𝘪𝘴 berkaitan video itu. Berti.ndak atas maklumat dan la.poran diterima, beliau berkata, kesemua sspek berumur 23 hingga 35 tahun berja.ya itu 𝘥𝘪𝘵𝘢.𝘯𝘨𝘬𝘢𝘱 bermula jam 7 hingga 11 malam tadi di beberapa kawasan sekitar daerah Klang Selatan.

“𝘏𝘢𝘴𝘪𝘭 𝘶𝘫𝘪𝘢𝘯 𝘢𝘸𝘢𝘭 𝘴𝘢𝘳𝘪𝘯𝘨𝘢𝘯 𝘢𝘪𝘳 𝘬𝘦𝘯𝘤𝘪𝘯𝘨 mendapati semua sspe.k yang tiada pekerjaan itu 𝘱𝘰𝘴𝘪𝘵𝘪𝘧 𝘥𝘢𝘥𝘢𝘩 𝘫𝘦𝘯𝘪𝘴 𝘮𝘦𝘵𝘩𝘢𝘮𝘱𝘩𝘦𝘵𝘢𝘮𝘪𝘯𝘦. 𝘒𝘦𝘴 𝘥𝘪𝘴𝘪𝘢𝘴𝘢𝘵 𝘮𝘦𝘯𝘨𝘪𝘬𝘶𝘵 𝘚𝘦𝘬𝘴𝘺𝘦𝘯 394/427 𝘒𝘢𝘯𝘶𝘯 𝘒𝘦𝘴𝘦𝘬𝘴𝘢𝘢𝘯,” 𝘬𝘢𝘵𝘢𝘯𝘺𝘢.

Sumber/Kredit : Harian Metro, Info Roadblock JPJ/POLIS

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*