(Video) Ada Yang Kata KapaI SeIam, ‘T4nk’ Gegasi Menyusuri JaIan Raya di Melaka Buat Ramai Orng Teruja

Telah  tul4r di media s0sial sejak semalam, beberapa rakaman menunjukkan sebuah t4ngki gerg4si yang dibawa di atas jalan raya di Melaka. Ramai yang dilihat tervja kerana pem4ndangan ters3but dikatakan j4rang-j4rang sekali dapat dilihat.

Menerusi rakaman vldeo yang dimuatnaik oleh beberapa individu, jelas kelihatan tngki yang dibawa oleh l0ri itu begitu besar dan berger4k perl4han sehingga menyebabkan keses4kan jalan raya.

”Besaau bagak, orang Melaka dah boleh jangka, dia kalau keluar, jalan raya dia punya..” tulis seorang individu di caption bersama vldeo yang dimuatnaik.

Vldeo berkenan telah meraih 1 juta tontonan dalam tempoh 24 jam dimuatnaik dan dib4njiri dengan ribuan k0men oleh warganet yang pertama kali melihat kemunculan t4ngki gerg4si berkenaan.

Rata-ratanya merasa ‘t4kut’ jika berada berhampiran tngki kerana saiznya yang begitu besar dan dikatakan seperti kapal selam.

Banyak kali ulang, aku duduk Melaka pun tak pernah nampak!

Ingat kapal selam kat Muzium Melaka

Tak pernah nampak dan tak tahu benda ni wujud!

Berdasarkan hasil carian, tangki gerg4si ini merupakan pressure vesssel atau penga4ndung tekanan yang direka untuk menyimpan g4s atau cecalr pada tekanan yang berbeza daripada tekanan sekitar.

Tinjuan di ruangan komen juga mendapati, terdapat beberapa individu memberitahu pressure vessel itu adalah bagi kegunaan industri minyak dan gas. Saiz yang lebih besar dikatakan pernah dilihat berbanding pressure vessel yang terdapat di dalam video berkenaan.

Ianya memang menarik perhatian ramai kerana didakwa hanya akan berada di atas jalan raya dalam tempoh beberapa tahun sekali dan memang menyebabkan keses4kan yang teruk.

Sumber/kredit : TikTok iykafrahana, wikipedia via SK

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*