Kecewa Dengan Isu Penjualan Tiket Piala AFF Suzuki TMJ Memohon Sesuatu Dari Penyokong Dan Pihak FAM

PETALING JAYA: Pengerusi Liga Bola Sepak Malaysia (MFL) Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim meluahkan rasa kecewa dengan situasi penjualan tiket Piala AFF Suzuki pada Ahad.

“Saya kecewa dengan apa yang berlaku berkenaan penjualan tiket final Piala AFF Suzuki.

“Saya harap penyokong boleh beri idea mengenai solusi untuk isu penjualan tiket dan berharap pihak FAM juga akan mencari jalan penyelesaian. Perkara ini tidak boleh berterusan,” jelas Tunku Ismail dalam satu status di Twitternya pada Isnin.

Tambah Tunku Ismail, beliau akan cuba sebaik mungkin untuk mencari penyelesaian supaya isu ini tidak berulang pada masa depan kerana penyokong adalah nadi bola sepak.

Dalam masa sama, netizen turut berkongsi idea bagaimana untuk mengatasi masalah ini berulang.

@Thefakhirin Mungkin tuanku bokeh berhubung dgn @justinsuntron pengasas @Tronfoundation untuk buat satu sistem ticketing base on blockchain system. Or else with @Vitalikbuterin of @ethereum for ticketing blockchain base with ethereum.

@sfreedom2201 Goodmorning Tunku, The solution for consider is Retail outlets specially associated with sport, online App or setting up event company example sistic in Singapore handle all kind of ticket selling be it concert or sports.

@aqeel_do jual tiket online. esp lepas group stage

@areball72 Online ticket apps

@DaniellzMxx Selepas ini saya cadangkan setiap individu perlu berikan nombor ic untuk beli tiket. Seorang maximum 5 tiket tetapi untuk setiap tiket perlu ada number ic pemilik. Jadi hanya pemilik yg bersama tiket bernombor ic sendiri sahaja bleh masuk stadium. Harap cadangan saya difahami

Sebahagian daripada netizen memberi cadangan mengenai penjualan tiket yang patut dibuat.

Sebahagian daripada netizen memberi cadangan mengenai penjualan tiket yang patut dibuat.
Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) mengesahkan kaunter tiket ditutup sepenuhnya pada Ahad selepas habis dijual secara online dan fizikal.

Tiket penjualan secara fizikal di Stadium Nasional Bukit Jalil mendapat kritikan daripada penyokong bola sepak tempatan kerana hanya beberapa minit kaunter dibuka dan telah habis dijual.

Ribuan penyokong sudah siap sedia bermalam di pekarangan stadium sejak Sabtu malam untuk beratur membeli tiket.

Pada Jumaat, penjualan tiket secara talian dibuka dan sebanyak 40,000 keping habis dijual.

Sumber : Mstar Online

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*