Selangor Catat Kes C0VlD Tiga Angka Pada Hari Raya Pertama. Ini Kenyataan Dari Menteri Besar Selangor

SHAH ALAM: Hulu Langat kini merekodkan tiga angka kes aktif C0V19 dengan pertambahan 36 kes baharu semalam.

Jumlah kes aktif di daerah itu kini 106 berbanding 70 kelmarin dan secara keseluruhan kes terkumpul adalah 592 kes.

Menteri Besar, Datuk Seri Amirudin Shari menerusi Twitter memaklumkan Selangor mengalami peningkatan selama tiga hari berturut-turut.

ā€œHari ketiga catat peningkatan dan sebahagian besar disumbangkan kes Depoh Tahanan Imigresen iaitu 28 kes Depoh Tahanan Semenyih serta lapan kes Tablgh Mdrasah An-Nabawiyah di Hulu Langat.

ā€œEnam kes depoh tahanan Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) dan empat kes Kampung Orang Asli Tun Razak,ā€ katanya.

Berdasarkan maklumat yang dikongsi Pasukan Petugas Pencegahan C0V19 Selangor (STFC) di Twitter, Selangor mencatatkan 46 kes baharu C0V19 setakat jam 12 tengah hari semalam.

Pertambahan kes baharu itu menjadikan kes terkumpul jngkitan COVID-19 di Selangor kini berjumlah 1,776 kes.

Sementara itu, tujuh daerah yang masih kekal berada di zon kuning adalah Petaling (26), Gombak (21), Sepang (11), Kuala Selangor (9), Hulu Selangor (15), Klang (4), dan Sabak Bernam (3) manakala Kuala Langat pula kekal di zon hijau.

Hingga kini, Selangor mencatat 1,502 kes sembuh manakala kes aktif meningkat kepada 150 dan kematiian, 22.

BHARIAN ONLINE, awattt syeikhh

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

PERHATIAN:Ā PihakĀ Kualalumpur ViralĀ Ā tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. PihakĀ Kualalumpur ViralĀ juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*