(Video) ‘Dia ᴘᴜᴋᴜʟ Saya Bang, Apa You 0rang Tngok Saja Ka?!’ – Rlder GrabF00d Kena ᴘᴜᴋᴜʟ Tauke Kedai, lni Punca Sebenar

“Dia sudah ᴛᴜᴍʙᴜᴋ saya, dia mau ᴛᴜᴍʙᴜᴋ saya, boleh saya buat ʀᴇᴘᴏʀᴛ atas dia?” demikian pertanyaan penghantar makanan Grab Food terhadap dua anggota penguatkuasa di Taman Foo Onn, Ipoh, Perak dalam video viral hari ini.

Anggota berkenaan bagaimanapun meminta lelaki terbabit bere.dar dari lokasi kejadian bagi mengelakkan keadaan menjadi lebih ke.ruh.

Dalam video viral itu, kedengaran ada suara yang menyebut kejadlan yang berlaku itu hanyalah ᴍᴀꜱᴀʟᴀʜ kecil yang tidak perlu diperbesar-besarkan.

Namun, lelaki itu tidak berpuas h.ati kerana merasakan dirinya tidak bersa.lah dalam kess itu dan sekali lagi menegaskan kepada beberapa orang awam di situ bahawa dia telah ᴅɪᴋᴀꜱᴀʀɪ oleh peniaga berkenaan.

Kece.wa dengan resp0n yang diterima, rider Grad Food akhirnya mengalah dan mahu beredar. Malangnya, belum sempat dia berbuat demikian, datang peniaga terbabit yang ᴍᴇɴᴇɴᴅᴀɴɢ kakinya dari belakang.

ᴍᴀɴɢꜱᴀ terus spontan ᴍᴇɴᴄᴇɴɢᴋᴀᴍ ʀᴀᴍʙᴜᴛ dan menariknya sehingga terjatuh serta ᴍᴇᴍᴜᴋᴜʟ ᴋᴇᴘᴀʟᴀɴʏᴀ ʙᴇʀᴛᴜʙɪ-ᴛᴜʙɪ. Dua lelaki dan seorang wanlta yang dipercayai isteri sspek, segera meleraikan ᴘᴇʀɢᴇʟᴜᴛᴀɴ yang tidak diingini itu.

Walaupun tahu ‘tewas’ di pusingan pertama, sspek bangkit dan mengambil topi keledar ᴍᴀɴɢꜱᴀ dan mengacah mahu ᴍᴇᴍʙᴀʟᴀꜱ ꜱᴇᴍᴜʟᴀ ᴘᴜᴋᴜʟᴀɴ itu. Tetapi diha.lang oleh orang awam. Memandangkan usaha untuk memu.kul ᴍᴀɴɢꜱᴀ tidak berjaya, sspek bertindak menndang motosikal ᴍᴀɴɢꜱᴀ.

Sspek masih enggan menerima kekalahan itu dan mengambil semula topi keledar, membuatkan isterinya berasa geram dan menjerit “SUDAH! SUDAH LAH BERGADUH BANG!!!”.

Sehingga kini, motif kejadian masih tidak diketahui.

Polis telah men.ahan dua lelaki kerana dipercayai bert.engkar di luar sebuah restoran di Jalan Kuala Kangsar di sini.

Komander OCPD Ipoh, As. A. Asmadi Abdul Aziz berkata, seorang penunggang kenderaan berusia 38 tahun dan pemilik restoran berusia 39 tahun dit.ahan dan dibawa ke Ipoh Central pada hari Selasa (20 April) sekitar jam 10 pagi selepas rakaman kej.adian menjadi tular di media sosial.

ACP Asmadi berkata, polis juga telah mer.ampas sebilah p.arang dari motosikal penunggang itu. Dia mengatakan, perg.aduhan itu bermula setelah penunggang motor tersebut g.agal membayar makanan yang dipesannya di restoran.

“Penunggang motor itu memberitahu pemilik restoran bahawa dia akan kembali dan membayar kemudian, tetapi terus berlaku pertikaian antara mereka.

“Dia juga mempr.ovokasi pemilik restoran dan memanggilnya untuk berg.aduh,” kata ACP Asmadi.

Dalam satu minit, klip berdurasi 36 saat, seorang penghantar makan memberitahu beberapa pegawai penguatkuasa Majlis Bandaraya Ipoh bahawa dia telah dis.erang.

Seorang lelaki, dipercayai penjual makanan, bergegas keluar dari restoran dan men.endang lelaki tersebut dan berlaku perg.aduhan.

Beberapa orang telah cuba meleraikan perg.aduhan sebelum lelaki itu menolak motosikal lelaki tersebut, sehingga menyebabkan perg.aduhan bersambung.

ACP Asmadi mengatakan wajah dan kaki pemilik restoran itu c.edera, dan dia mendapat r.awatan di H.ospital Raja Permaisuri Bainun.

“Penunggang motorsikal itu pula tidak c.edera p.arah dan men.olak untuk r.awatan.

“Kedua-dua lelaki itu tidak mempunyai r.ekod j.enayah sebelum ini dan akan dir.eman hingga Rabu (21 April),” katanya.

Dalam satu kenyataan pada hari Selasa, ACP Asmadi juga mengatakan bahawa polis sedang mencari pengguna Twitter yang dikenali sebagai “V 3 3 RU VEERUUUUUUUU” yang membuat t.uduhan bahawa polis tidak mengambil t.indakan semasa perga.duhan tersebut.

“Pengguna juga berkongsi video perg.aduhan itu. Dua pegawai berpakaian gelap itu adalah pegawai penguat kuasa majlis bandar raya, bukan polis.

“L.aporan telah dibuat berhubung t.uduhan itu,” katanya.

Sumber/Kredit : TheStar/OlahanByOM

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*