‘Saya Tak Prnah Tahu Gajii Suaml, Bil Rumah’ – Diuji Suaml Saklt, Ini Sbab lstri Perlu Ambil Tahu

Bagai jtuhh diti.mpa tngga, itulah yang dialami seorang pengguna Faceb00k, Puan Amy Rosina apabila su.ami beliau mulai sa.kit. Hal ini telah mema.ksa beliau untuk menggaIas tnggungjawab sebagai ketua keIuarga.

Tambah menyedlhkan lgi, dia tidak prnah mengambil tahu urusan gajl su.ami dan su.ami sahaja yang meguruskan urusan keluarga untuk mmbayar pnjaman, lnsurans dan bil setiap bulan.

Su.ami yang uruskan hal ke.wangan setiap bulan

Menurut beliau, beliau sudah selesa dengan apa yang disediakan oleh su.ami beliau selama ini. Setiap bulan, su.ami beliau akan menyelesaikan urusan ke.wangan dari awal hingga habis. Disebabkan itu, beliau tidak pernah mengambil tahu urusan tersebut kerana baginya su.ami beliau ada untuk menguruskan hal tersebut.

Namun begitu, kehidupannya mula brrubah apabila su.aminya mula sa.kit. Hal ini  membuatkan Puan Amy Rosina terpaaksa menggalas tnggungjawab sebagai ketua kIuarga.

Saya tak tahu tarikh-tarikh penting untuk semua urusan itu. Yang saya tahu saya selesa dengan apa yang su.ami sediakan sehinggalah 10 tahun usia perka.hwiinan dan saya baru diu.ji

Itulah yang ditulis oleh beliau di laman F4ceb00k beliau menceritakan pa.hit ge.tiir yang dialami sejak su.aminya jatuh sa.kiit.

Terpaksa urus semuanya sendiri

Puan Amy Rosina seperti hilang arah kerana tidak tahu apa yang harus dilakukan mengenai urusan tarikh dan pmb4yaran yang melibatkan bank. Mahu ataupun tidak, beliau terpaksa kuat untuk menggalas tnggungjawab ini disebabkan su.aminya yang sa.kiit. Puan Amy Rosina juga turut menyarankan agar suri rumah di luar sana supaya mengambil lkhtibar daripada kisah yang terjadi kepada dirinya.

Bukan surl rumah yang ma.nja

Puan Amy Rosina juga memuat naik gambar dokumen-dokumen pnting yang beliau uruskan sendiri selepas su.aminya s.akit. Disini menunjukkan bhawa beliau seorang surl rumah yang kuat dan boleh berdkari.

saya bukan surl rumah yang manja, bukan tak bedkari tapi saya tak ambik peduli bagi saya, saya percayakan su.ami 100% dari apa yang dia sediakan saya tak persoal sebab saya dah besyukur

Itulah yang ditulis oleh Amy Rosina di laman faceb00k beliau. beliau menyatakan yang beliau bukan seorang surl rumah yang manja tetapi beliau percaya akan su.ami dia 100%. Bagi beliau, su.ami beliau adalah seorang yang bertnggungjawab dan baik. Beliau juga menyarankan agar semua suri rumah di luar sana sentiasa bersedia, beliau menyarankan agar semua suri rumah tahu  apa yang su.ami uruskan. Suri bukan sekadar soal du.it, tetapi merangkumi semua. Mahu atau tidak, semua surl rumah harus bersiap sedia untuk berdkari jika su.ami sa.kit.

saya harap surl-surl semua diberi kebahaglaan dan dipermudahkan Allah untuk setiap ujlan

Itulah harapan Puan Amy Rosina kepada semua suri rumah di luar sana supaya mereka semua terus kuat menghadapi du.gaan yang men.impa.

SUMBER/KREDIT: Facebook Amy Rosina

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*