KWSP Tampil Berltahu Sampai Bila Tarikh Akan Dapat Dult Isinar Bulan Ini, Tak Sangka Sehingga Tarikh lni

KWSP Malaysia menerusi satu perkongsian di laman Twitter rasmi mereka memaklumkan mengenai pemb.ayaran bagi permohonan i-Sinar bagi bulan April.

Menurut perkongsian berkenaan, bayaran bagi bulan April sedang dibuat secara berperingkat sehingga 16 April 2021.

Para ahli boleh mendapatkan status bayaran terkini melalui i-Akaun(Ahli) ataupun menghubungi talian H.otline Khas i-Sinar.

KWSP juga memaklumkan bahawa pengkreditan amaun ke amaun bank adalah dalam masa 1-5 hari bekerja bergantung kepada prosedur bank anda.

Dalam pada itu, KWSP juga menghargai kes.abaran dan pertimbangan ahli sepanjang proses pemba.yaran dilaksanakan.

Berikut adalah makluman pembayaran bagi permohonan i-Sinar untuk bulan April. Kami menghargai kes.abaran dan pertimbangan ahli sepanjang proses pembayaran dilaksanakan.

Bayaran bulan April sedang dibuat secara berperingkat sehingga 16 April 2021. Pengkreditan amaun ke akaun bank adalah dalam masa 1-5 hari bekerja bergantung kepada prosedur bank anda.

Ramai netizen sebelum ini meluahkan rasa k.ecewa apabila pembayaran i-Sinar untuk April masih belum dikreditkan ke dalam akaun mereka.

Mereka membalas di ruangan komen Facebook rasmi Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) sejak Selasa.

Seorang pelayar Facebook yang menggunakan nama Muhammad Hazim mempers.oalkan tarikh pengeluaran i-Sinar dilanjutkan selama empat hari.

Seorang lagi pelayar, Ecah Kamsani turut membalas di ruangan sama dengan memaklumkan dia baru sahaja menghubungi talian i-Sinar bagi menanyakan tarikh pemb.ayaran berkenaan.

Dia difahamkan, tarikh sebenar pemba.yaran ke akaun miliknya masih belum diketahui buat masa ini.

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber/Kredit :SK/KWSP

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*