Lagi Kedai Mamak Menjadi Tumpuan Dan Kali Ini Gambar Menunjukkan Apa Yang Ada Pada Tukang Uli Capati Ini

Sejak dua menjak ini, bermacam macam nama kedai mamak yang timbul di media sosial. Dari segi kebersihan sehingga aspek halal. Yang lebih menyedihkan bila kedai yang bukan mamak (bukan islam) membuka restoren mamak tetapi menggantung ayat suci Al Quran untuk berpura pura menjadi kedai mamak.

Pihak berkuasa telah menyerbu banyak kedai kedai mamak sejak kebelakangan ini dan netizen mula sedar akan kewujudan kedai kedai yang dipanggil mamak dan mula menularkan perkara yang selama ini ramai tidak tahu.

Siapa suka makan capati?

Seorang pengguna facebook bernama Aidil Nezam telah memuatnaik beberapa keping gambar mengenai pekerja kedai mamak. Anda lihat la sendiri.

Ini kenyataan dari saudara Aidil ..

Siapa suka lepak mamak? Ni ha untuk tatapan korang semua… tukang uli capati ni dtg dari India (warga asing)..tengok jari dia ada luka b’kudis.. Kalau dia ada penyakit tibi ke hiv ke atau wabak penyakit yg b’jangkit ke kita mana tahu pakai makan je..kerja dah la tak pakai glove dan penutup kepala.. ini kerja depan kedai belum tengok bahagian dapur masakan dia lagi.. *kejadian petang tadi semasa ops..

Lokasi restoren ini tidak dapat dipastikan.

Mohon pihak berkuasa tingkatkan lagi pemantauan di restoren restoren mamak dalam Malaysia ini. Ini bukan kes pertama kali yang dikaitkan dengan kebersihan.

Ramai suka makan minum kedai mamak sebab tempat untuk meluangkan masa dengan rakan rakan sambil makan roti canai dan minum teh tarik tetapi jika sebegini kebersihan mereka, amatlah mendukacitakan.

Sekiranya anda ada ternampak mana mana restoren mamak yang seperti ini atau tidak bersih. Jangan tangguh untuk laporkan ini kepada pihak berwajib.

Artikel By: KL Viral

Sumber : Aidil Nezam

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*