Tidak Mahu Mengaku Rohngya, Lagi Rahsia Long Tiger Dibongkar Netizen

Nama Long Tiger terus menjadi bualan hangat di Media Sosial. Semalam beberapa d0kumen pengenalan diri dipercayai kepunyaan bapa dan ibunya telah dituIarkan sehingga mendedahkan status berketurunan rohingya.

Long Tiger yang dikatakan Abang Long kawasan Bukit Gambir sebelum ini terkenal di media s0sial kerana gemar mengulas isu semasa.

Beliau kemudiannya menjadi perhatian apabila bersengkta dengan seorang lagi public figure bernama Jebat sehinga saling berbalah di media sosial.

Rentetan p’nularan d0kumen peribadi keluarganya di laman sosial semalam, ramai ntizen mempertikaikan kredibilitinya selaku ketua pemimpin NG0 melayu apabila beliau sendiri bukan melayu.

Tambahan pula dengan isu r0hinyga yang sedang hangat dimainkan di media sosial, ntizen mula meninggalkan komen yang tidak sepatutnya dan meng’cam Long Tiger.

Dipercayai antara punca mengapa ramai ntizen yang kurang gemar dengan Long Tiger adalah kerana beliau dikatakan terlalu lntang dimedia sosial sehinggakan menyentuh bab p0litik melayu dan memp’tikai pihak berkuasa.

Semalam banyak pihak yang tampil di media sosial menyeru Long Tiger untuk menjelaskan status dirinya yang dikatakan berbangsa R0hingya itu, namun sehingga kita beliau didapati tidak melakukan penjelasan seperti kebiasaanya beliau lakukan di fb.

RANI KULUP PERSOAL KE”TIGERAN” LONG TIGER

Macam mana orang Rohngya boleh jadi Tiger pulak?. Tiger tak buat live ke hari ni?. Berapa ramai Melayu selatan dia kencing yang percaya dia betul2 Tiger

Nampak sangat bngsa Melayu mudah ditpu dan ditunggang atas nama Persatuan ///

LONG TIGER DITUDUH

Tetapi apa yang mengemparkan lagi, tadi muncul pula salinan rep0rt p0lis yang dipercayai berkaitan Long Tiger tuIar di fb. Menurut rep0rt tersebut, Long Tiger dikatakan telah merg0l pekerja wanitanya sekitar bulan September tahun 2019.

PADA 26/9/2019 JAM LEBIH KURANG 1200 HRS SAYA TELAH MENERIMA PANGGILAN TELEFON DARIPADA MAJIKAN SAYA YANG BERNAMA DENGAN PANGGILAN LONG TIGER BERTANYAKAN TENTANG HAL RUMAH TANGGA.

SAYA SETELAH ITU MAJIKAN SAYA MENGAJAK SAYA KELUAR UNTUK KE TEMPAT KERJA SAYA DI RESTORAN ABANG VIRAL BUKIT GAMBIR PADA JAM 1230 HRS. MAJIKAN SAYA TELAH MENGAMBIL SAYA MENGGUNAKAN KENDERAAN M/KARNYA, TETAPI TIDAK MEMBAWA SAYA KE KEDAI SEBALIKNYA MEMBAWA SAYA KERUMAHNYA DIJALAN RAMBUTAN TAMAN SRI JAYA BUKIT GAMBIR DENGAN ALASAN INGIN MENGAMBIL BAJU KERJA.

MAJIKAN SAYA MENYURUH SAYA MENGAMBIL BAJU TERSEBUT DIDALAM RUMAH DAN BELIAU TELAH MEMBERI MINUMAN AIR KOSING DAN SETELAH ITU SAYA TIDAK SEDAR APA YANG BERLAKU. PADA JAM LEBIH KURANG 1350 JRS TIBA TIBA SAYA TERSEDAR DAN SAYA BERADA DI DALAM BILIK BERSAMA MAJIKAN SAYA TANPA SEBARANG PAKAIAN DAN TERASA SKT DI BAHAGIAN KEMLUAN SAYA.

PADA 1405 HRS SAYA TELAH DIHANTAR BALIK OLEH MAJIKAN SAYA DAN SEMASA DALAM PERJALANAN BELIAU TELAH MEMBERITAHU SUPAYA TIDAK MEMBERITAHU SESIAPA TENTANG APA YANG TERJADI DAN BELIAU TELAH MEMBERI SAYA WANG SEBANYAK RM100. TUJUAN SAYA DATANG KE BLAI UNTUK TINDAKAN SELANJUTNYA. SEKIAN LAPORAN SAYA.

Salinan rep0rt yang tidak dapat dipastikan kesahihannya itu kemudiannya menjadi perk0ngsian di laman sosial sehingga mendapat resp0nd yang pelbagai dari ntizen.

Cari spai dapat.. Xkira lh dia nim berpngkat apa.. Nim malaysia, bkn burma.. Nk buat perangai x elok, pi balik burma”, kata Nur Ayana Mohd Daud

xlama lg reman jebat nk abis n dibebaskan,abisla jd lauk dia kasi gegar pesbuk n y0utube wkkkkakakaakka”, tambah Epul Bahtiar.

Adakah benar kes ini??? Jika benar, pihak p0lis wajb menjalankan siastn… Yg isu dia org rohnyga pun patut didedahkan”, tulis Mohammad Halim pula.

Memandangkan Long Tiger merupakan public figure, ramai yang memintanya menjelaskan situasi tersebut. Diharapkan beliau sentiasa bersabar ketika mendepani ujian di bulan ramadhan.

Netizen turut meminta agar dia pulang ke negaranya dan sudah lah tu untuk memburuk-burukkan Melayu. Mereka meminta agar Long Tiger tidak lagi menyembunyikan identitinya.

Malaysia Viral

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*