Lelaki Ini Kongsi Kenangan Terakhir Bersama Arwah

SHAH ALAM – Walaupun jenazah anggota bomba, Muhammad Adib Mohd Kassim telah selamat dikebumikan di tanah perkuburan Masjid As-Saadah, Kampung Tebengau, Kuala Kedah semalam namun kisah peribadinya masih lagi disebut di media sosial sehingga kini.

Menerusi Facebook Prema Mathibalan, dia telah memuat naik tiga foto kenangan bersama Allahyarham Muhammad Adib.

Cukup terkesan dengan pemergian wira negara, kata Prema, dia akan mengingati Muhammad Adib dan memberitahu anaknya-anaknya Allahyarham adalah insan yang baik.

Menurutnya, Allahyarham memberi layanan yang sungguh baik terhadap mereka sekeluarga

“Semoga tenang Hero. Anak saya ada kenangan bersama kamu.

“Saya akan selamanya beritahu mereka betapa baiknya kamu melayan kami. Saya kehilangan kata-kata.

“Saya marah saya sedih. Kamu tak sepatutnya dilayan begini. Berehatlah. Melihat dia di dalam gambar ini. Bolehkah orang yang menyakiti bawa dia kembali. Dunia tidak adil,” katanya.

Status Prema turut mendapat perhatian netizen yang turut berduka kehilangan anggota bomba sangat berdedikasi ketika melaksanakan tugas.

Sehingga kini status itu mendapat 10,000 tanda suka dan hampir 5,000 perkongsian.

Allahyarham Muhammad Adib menghembuskan nafas terakhir pada jam 9.41 malam kelmarin selepas menerima rawatan selama 20 hari di Institut Jantung Negara (IJN).

Allahyarham mengalami kecederaan parah dalam kejadian rusuh di Kuil Sri Maha Mariamman, Seafield, USJ25, Subang Jaya pada 27 November lalu.

Kenangan Terakhir Bersama Arw4h. Semalam, pemergian Muhammad Adib ditangisi ramai. Bukan sahaja ahli keluarga dan rakan-rakan, seluruh rakyat Malaysia merasa berduka dengan apa yang menimpa wira negara itu sehingga mengorbankan nyawanya dalam insiden rusuhan di kuil Sri Maha Mariamman di USJ25, Subang Jaya pada 27 November lepas.

Seorang lelaki berbangsa India berkongsi kenangan bersama Allahyarham Adib dengan mleuahkan rasa sedih di atas apa yang berlaku. Melalui beberapa keping foto yang dimuat naik di facebook itu, Allahyarham disifatkan sebagai orang yang baik di atas layanannya terhadap mereka sekeluarga.

Bersemadilah dengan tenang perwira kami. Moga ditempatkan dalam kalangan orang beriman. Mereka yang bertanggungjawab pastinya akan dibawa ke muka pengadilan kelak. Ikuti luahannya seperti di bawah. Sebak!

Bersemadilah dengan tenang hero..

Anak saya mempunyai kenangan bersama kamu. Saya akan selamanya memberitahu mereka betapa baiknya kamu kepada kami semua.. Saya hilang kata..

Saya marah dan bersedih.. Kamu tidak layak untuk menerima semua ini..  Berehatlah dengan tenang hero.

Melihat dia berada dalam semua gambar ini, bolehkah mereka yang bertanggungjawab melakukan perbuatan ini kepadanya membawa dia pulang semula.. Dunia ini tidak adil..

Sumber : Sinar Harian, Siakap Keli

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*