Ada Satu Lagi Rkaman Vldeo Buat ʀᴀᴍᴀɪ ꜱᴇʙᴀᴋ

KUALA LUMPUR : Sebuah vdeo berdurasi 22 saat yang memaparkan kru kapal selam KRI Nanggala 402 kini tular di media sosial

Dalam vdeo berkenaan, sembilan anggota kru kapal selam m.alang terb.abit dilihat menyanyikan lagu bertajuk ‘Sampai Jumpa’.

Vdeo berkenaan dikongsikan oleh penyanyi asal lagu itu, Erix Soekamti dalam laman Instagramnya pada awal pagi Ahad.

Menerusi vdeo yang tular di lnd0nesia itu, jelas kelihatan seorang kru sedang bermain gitar, sementara anggota yang lain menyanyikan lirik lagu ‘Sampai Jumpa’ di dalam sebuah ruang yang dipercayai kapal selam KRI Nanggala 402.

Terdahulu, Panglima Angkatan Tentera Nasional Indonesia (TNI), Hadi Tjahjanto dalam sidang medianya menges4hkan kesemua 53 anak kapal KRI Nanggala 402 telah mening.gal du.nia.

Jelasnya, pengumuman itu dibuat selepas beberapa bahagian kapal selam itu ditemui hasil penelitian dasar laut.

Sebelum itu, pada 3.46 pagi Rabu (21 April 2021), KRI Nanggala melaksanakan penyelaman, kemudian pada 4 pagi bersiap sedia untuk melakukan pen.embakan t.orpedo.

Bagaimanapun, pada 4.25 pagi selepas arahan kebenaran pene.mbakan diberikan, komunikasi dengan Nanggala telah terp.utus di perairan Bali.

B.angkai KRI Nanggala 402 disa.hkan selepas pasukan penyelamat menggunakan ke.nderaan kawalan jauh tanpa pemandu bawah air (ROV) yang dibekalkan Singapura untuk meninjau lokasi dasar laut berkenaan.

Pihak berkuasa berkata, lebih banyak bahagian daripada kapal selam ditemui termasuk sauh dan pakaian keselamatan yang dipakai kru.

“Terdapat beberapa bahagian KRI Nanggala 402. Ia terb.elah kepada tiga bahagian,” kata Yudo.

Datang Akan Pergi

Alfatihah utk semua. K.ematian yg dice.mburui.. mening.gal dibulan Ramadhan ketika bekerja . Semoga syu.rga utk semua Aminnnn.

Seolah2 mereka dapat merasakan sesuatu … Lirik lagu ni sngat touchinggg.

“Datang akan pergi, Lewat ‘kan berlalu, Ada ‘kan tiada bertemu akan berp.isah, Awal ‘kan berakhir

Terbit ‘kan teng.gelam, Pasang akan surut bertemu akan berp.isah.

Sumber/Kredit : Astro via online malaya

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*