ᴛᴀᴋ ꜱᴇʀɪᴋ! Pakar Kecantikan ᴍᴀʙᴜᴋ ʟᴀɴɢɢᴀʀ ꜱᴇᴋᴀᴛᴀɴ ᴘᴏʟɪꜱ

Lagi kess melibatkan ᴘᴇᴍᴀɴᴅᴜ ᴍᴀʙᴜᴋ yang kali telah mere.mpuh pula ꜱᴇᴋᴀᴛᴀɴ jalan raya (SJR) di laluan keluar Plaza Tol Damansara awal pagi tadi.

Polis menahan seorang wanlta kerana mema.ndu di bawah ᴘᴇɴɢᴀʀᴜʜ ᴀʟᴋᴏʜᴏʟ hingga mere.mpuh peralatan ꜱᴇᴋᴀᴛᴀɴ jalan raya di Tol Damansara di sini pada Selasa

Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Nik Ezanee Mohd Faisal berkata, dalam kejadian kira-kira jam 1.05 pagi itu, svspek yang bekerja sebagai pakar kecantikan di Puchong itu menaiki knderaan jenis Toyota Harrier.

“Beberapa peralatan telah mengalami ᴋᴇʀᴏꜱᴀᴋᴀɴ antaranya papan tunjuk arah, lampu biru dan kon warna oren.

“Wanita berusia 32 tahun itu kemudiannya dita.han dan dibawa ke Ibu Pejabat Polis Daerah Petaling Jaya untuk menjalani ᴜᴊɪᴀɴ ᴘᴇʀɴᴀꜰᴀꜱᴀɴ ᴀʟᴋᴏʜᴏʟ,” katanya dalam satu kenyataan pada Selasa.

“Hasil ujian tersebut mendapati svspek berada di bawah ᴘᴇɴɢᴀʀᴜʜ ᴀʟᴋᴏʜᴏʟ melebihi had yang telah ditetapkan,” katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Beliau berkata, hasil ᴜᴊɪᴀɴ ᴘᴇʀɴᴀꜰᴀꜱᴀɴ mendapati wanlta terbabit mema.ndu di bawah ᴘᴇɴɢᴀʀᴜʜ ᴀʟᴋᴏʜᴏʟ.

Mengulas lanjut, beberapa peralatan turut mengalami ᴋᴇʀᴏꜱᴀᴋᴀɴ akibat rem.puhan tersebut.

“Dalam kejadian rem.puhan tersebut, beberapa peralatan telah mengalami ᴋᴇʀᴏꜱᴀᴋᴀɴ seperti papan tunjuk arah, kon dan lampu biru sekatan jalan raya,” jelasnya.

Katanya, svspek telah diberi jamin polis dan kess dislasat di bawah ꜱᴇᴋꜱʏᴇɴ 45ᴀ(1) ᴀᴋᴛᴀ ᴘᴇɴɢᴀɴɢᴋᴜᴛᴀɴ ᴊᴀʟᴀɴ 1987.

Sumber/Kredit: TikTok @cikguayu_imtecer

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*