Lepas Sajat Mengaku ‘0perate’ Tukar Jantlna, Akhirnya Ibu Sajat Bersuara, Memang Pedass Ayat Dia

KUALA LUMPUR – Usahawan kosmetik kontroversi, Nur Sajad atau nama sebenarnya, Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman akhirnya mengakui dia sudah menjalani pembedqhan penukaran jantlna.

Menerusi InstaStory miliknya, dia turt mendkwa kerja-kerja amal kebajikannya tidak dipersetujui segelintir pihak akibat statusnya.

Dalam pada itu, tular satu video ketika Sajad menangis dig4ri, muncul seorang wanlta yang didkwa ibu kepada Sajad memarahi beberapa pegawai Jais.

Menurut rakaman tersebut, Ibu Sajad kelihatan sangat mar4ah dan mendoakan supaya keturunan pegawai Jais akan mendapat anak seperti Sajad

“Saya doakan awak semua anak awak akan dapat, keturunan awak semua macam Sajad” – mak Sajad

Dalam pada itu, ntizen terus menyokong tindakan tegas dari JAIS, kerana isu melibatkan Sajad telah lama berlaku

“JAIS buat kerja diorang. Kau pergi rekod. Kalau kau ikot flow, JAIS da cakap kau boleh dijamin keluar dengan 1 penjamin. Mak atau ayah. Tanpa bayaran. Tapi kena dakwa la dlu, kena tangkap, kalau kau ikot flow undang2 nya, tak jadi havoc pun. JAIS tahan atas dakwaan pemakaian bukan majlis kau. Tuduhan 2018 pun masuk skali. Hahaha. Drama. Nak tunjuk dia kena b-uli, tak diberi hak kemanusiaan. Takde plak dgr JAIS maki2 je-rit2 masa bg keterangan. Dia yang start nak lari keluar. Mula2 skali dah s4lah dah. Ambik phone, rekod all the things. Ni da masuk kes4lahan polis pulak. Haha! Da bertambah masalah. Tuhan jentik sikit je. Berubah jela. Yela kau banyak duit. Ada kuasa duit. Kuasa tuhan? Bila2 je boleh dia tegur kau. Go JAIS GO!! Im on your side!” tulis seorang ntizen

Sajad menerusi sebuah video IGTV di Instagram @nursajat23, menceritakan kisah sebenar dia dig4ri pegawai Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) sehingga ditahan di Pusat Pen4hanan Sementara, Kuala Kubu Bharu.

Menurut Sajad dia mendapat layan yang tidak wajar walaupun sudah memberikan kerjasama apabila dipanggil untuk siasatan oleh pihak JAIS.

Katanya siasatan dilakukan kerana laporan yang dibuat pada 23 Ogos 2018, kerana berpakaian wanita ketika mengadakan majlis doa selamat di Wisma Nur Sajad, Seksyen 16 Shah Alam.

“Laporan report pada tahun 23/2/2018 pada masa itu saya ada membuat majlis doa selamat dan bacaan yassin bersama budak2 tahfiz di wisma saya seksyen 16 Shah Alam.

“Saya pendekkan cerita, saya dilayan tidak wajar, walaupun saya datang memberi keterangan dan kerjasama pada pihak JAIS.

“Hak saya sebagai manusia yang telah memberi kerjasama telah direman dit4han di pusat tah4nan sementara di Kuala Kubu Bahru,” katanya.

Sajad turut mendakwa pihak JAIS sengaja melengah-lengahkan surat jaminan termasuk dicederakan dan digari sehingga mengalami b3ngkak tangan serta badan kerana berg-elut untuk mempert4hankan diri.

Dalam pada itu Sajad turut membuat luahan yang mengejutkan apabila mengaku membuat pemb3dahan jantina menerusi ruangan IG Story.

Menerusi beberapa kenyataan dimuat naik, Sajad kelihatan seolah-olah kesal dengan dlskrimlnasi sesetengah pihak terhadap golongan sepertinya.

Sajad turut mempersoalkan tentang adakah kebaikan dalam agama berpandukan kepada pakaian semata-mata?

Menguatkan lagi gambaran pemilik Nur Sajad Gold itu sedang berada dalam keadaan tertekan apabila menyatakan Islam berat buat dirinya dan bertanya kepada pengikut samada dia patut keluar dari agama.

Sementara itu, menerusi ruangan sama Nur Sajad atau nama sebenarnya Muhammad Sajjad Kamaruzzaman turut berkongsi beberapa pandangan ntizen.

Antara komen yang dikongsi ialah pendapat ntizen mengenai layanan kurang baik oleh JAIS ketika Sajad hadir dengan cara baik untuk membantu si4satan.

Rata-rata berpendapat sungguhpun Nur Sajad seorang trqnsgnder dia tidak wajar dilayan dengan bu-ruk dan k4sar.

SUMBER/KREDIT: trendingsangat/jirancakap

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*