Mqut Jtuh Gaung Dalam Keadaan Mngeriikan Hanya Kerana Mahu Mencari Pokok Hiasan. Ini Lokasi kejadian Tersebut

BALING – Seorang lelaki mqut diprcayai akibat trjqtuh ketika sedang mencari pokok paku aji iaitu sejenis pohon hiasan di Gunung Gua Sireh di sini kira-kira jam 11 pagi tadi.

Ketua PoIis Daerah Baling, Superintendan Syed Basri Syed Ali berkata, mngsa, Amir Hakimi Md Ali, 22, dari Kampung Padang Che Mas ditemvi tidak sedqrkan diri di kaki gvnung terbabit.

Menurutnya, mngsa dilqporkan ke lokasi kejadian bersama seorang rakan dikenali sebagai Noh Othman, 32, bagi mencari pokok tersebut di sekitar kawasan gunung pada jam 10 pagi.

“Mngsa bagaimanapun dilqporkan terjqtuh pada ketnggian kira-kira 100 meter dari lokqsi beliau berada,” katanya di sini hari ini.

Beliau berkata, pasvkan pervbatan mengesahkan mngsa telah meninggqI duniq.

“Mqyqt dibawa ke HspitaI Kulim untuk bedqh siqsat. Kess diklasifikasikan sebagai mqti mengejut. Punca kemqtian bagaimanapun akan dimaklumkan selepas laporqn bedqh siasqt diperolehi,” katanya.

Difahamkan, aktiviti mencari pokok paku aji yang dijadikan hiasan landskap telah lama menjadi sumber pendapatan penduduk setempat.

Pokok berkenaan mempunyai nilai komersial tinggi serta menjanjikan pendapatan lumayan.

Sumber – Wowberita VIA Jirancakap

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*