Mengejutkan! Isteri Shuib, Siti Sarah Kecewa ‘Sound’ Pekerja-pekerja J&T Yang Mog0k Campak Barang

Isu sekumpulan pekerja dipercayai daripada syarikat kurier terkenal, J&T Express yang melancarkan m0gok masih menjadi topik ‘hangatt’.

Video berkenaan mengundang kemar4han ramai apabila beberapa pekerja dilihat mencampakkkan barang-barang milik pelanggan di gudang syarikat penghantaran terbabit.

Antara yang turut kecewa dengan tindakan berkenaan adalah penyanyi dan usahawan Siti Sarah Raisuddin.

Kekecewaan itu diluah Sarah menerusi posting terbaru di Instagramnya malam semalam.

“Allah… Mana pergi sifat amanah dan tanggungjawab ketika menjalankan kerja.

“Sarah yang tengok ni pun sedih sangat barang-barang dibeli hasil titik peluh dicampak dan dibaling.

“Kalau ada masalah sekalipun janganlah sampai kita mer0sakkan barang yang bukan kepunyaan dan hak kita.

“Tapi, mesti ada sebab kenapa mereka bertindak demikian. Apa yang Sarah baca tadi, katanya ada problem sikit dari segi komisyen? wallahualam tak tahu apa cerita sebenarnya,” katanya.

Tambah Sarah, sekiranya ada masalah, perbincangan harus dibuat antara majikan dan pekerja.

“Kesian pembeli yang menanti penuh sabar nak dapat parcel dekat rumah.

“Sarah harap pihak majikan segera ambil tahu isu ini dan sentiasa mengambil maklum masalah dan keluhan pekerja.

“Sarah doakan yg terbaik buat semua. Harapnya barang yang dicampakk itu bukan barang lovetahq.

“Kesian customer Sarah yang tunggu dengan penuh sabar tu,” katanya.

Untuk rekod, syarikat kurier, J&T Express (J&T) telah pun memohon maaf kepada seluruh rakyat Malaysia dan tampil memberi penjelasan mengenai video mog0k kakitangan yang tular hari ini.

Menerusi surat terbuka J&T di laman sosial Facebook (FB) mereka, syarikat tersebut turut menjelaskan mengenai penangguhan, pemotongan gaji serta kecvrian bungkusan kendalian mereka.

SUMBER/KREDIT:GEMPAK

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*