Polis Beranggapan Yang Sajatt Kini Berada di Luar Negara – PDRM

Usahawan kosmetik kontr0.versi, Nur Sajatt atau nama sebenarnya Muhammad Sajjad Kamaruzzaman kemungkinan berada di luar negara selepas dikatakan mengh1langkan diri sejak wa.ran tngkap ke atasnya dikeluarkan 23 Februari lalu.

Pengarah Jabatan Sia.satan J.nayah Bukit Aman, Datuk Huzir Mohamed berkata, usaha mengesan Nur Sajat sedang diteruskan dengan kerjasama pihak polis dari Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Selangor dan Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS).

“T1ndakan masih diambil untuk mengesan Sajat, ada berita menyatakan dia berada di luar negara dan kita masih lagi melakukan pemantauan.

“Sajat (kes) kerjasama di antara pihak IPK Selangor dengan JAIS, ia masih dalam t1ndakan kita,” katanya pada sidang akhbar selepas menyempurnakan Majlis Perasmian Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Nilai di sini hari ini.

Sebelum ini, Mahk4mah Tinggi Syariah Shah Alam mengeluarkan w4ran t4ngkap ke atas usahawan kosmetik tersebut selepas dia g4gal hadir pr0siding sebutan semula pertvduhan berpakaian menyerupai wanlta sehingga menyebabkan a.gama lslam dip4ndang h1na pada 23 Februari lalu.

Sajat menerusi rakaman ‘live’ di akaun Instagram miliknya semalam men4fikan bersembvnyi daripada pihak berkvasa dan JAIS sebaliknya hanya mendiamkan diri daripada media sos.ial Instagram malah mengatakan pihak polis tidak mencarinya kerana mempunyai urusan yang lebih penting.

Semalam, Kosmo melaporkan Nur Sajat merupakan antara tiga individu yang kini menjadi tvmpuan pihak berkuasa tempatan kerana mempunyai w4ran t4ngkap ek0ran g4gal hadir ke mahk4mah dan terl1bat dengan kes j.nayah ko­mers.ial terbesar di negara ini.

Selain Nur Sajat dua lagi lndividu tersebut ialah pe­ngasas Sugarb0ok, Chan Eu Boon, 34, dan ketua slndiket pe­ngub4han wang h4ram terbesar, Datuk Seri Nicky Liow Soon Hee, 33.

Datuk Seri Nicky Liow Soon Hee, 33
Pe­ngasas Sugarb0ok, Chan Eu Boon, 34

Sementara itu, dalam perkembangan lain Huzir memberitahu, kes indeks j.nayah di negara ini telah menunjukkan penurunan sehingga 24 peratus pada tahun lalu berbanding tahun sebelumnya disebabkan faktor Per1ntah K4walan Pergerakan (PKP).

“Semasa dalam PKP pergerakan terhad, selain kehadiran begitu ramai anggota penguatkuasa seperti pihak polis dan Angkatan Tentera Malaysia (ATM) dan lain-lain agensi yang berada di merata-rata tempat yang merupakan faktor kes j.nayah berkurangan.

“Bagaimanapun, dalam tempoh PKP kita tidak henti-henti menjalankan 0p.erasi untuk membuat t4ngkapan ke atas penj.nayah yang telah kita kenal pasti,” katanya.

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber/Kredit : K! ONLINE via coretan ummie

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*