“Saya Hanya Bekerja & Bukan Owner Jakel, Saya Mintak Maaf Menggunakan Ayat Yang Tak Sepatutnya” – Muzaffar Jakel

Dalam sidang media semalam, Perdana Menteri Malaysia telah mengumumkan kebenaran untuk beberapa sektor perniagaan membuka kembali perniagaan mereka bermula 4 Mei ini dibawah perlaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat.

Pengumuman yang dibuat kerajaan ini memberikan peluang kepada peniaga untuk membuka kembali perniagaan dengan mengikut standard SOP yang telah ditetapkan oleh MKN dan juga KKM.

Walau bagaimanapun, sebilangan rakyat Malaysia dilihat melontarkan perasaan tidak puas hati dan risau dengan kelonggaran yang diumumkan oleh kerajaan ini di media sosial.

Syarikat Jakel antara perniagaan yang mengumumkan bahawa gedung mereka bakal beroperasi semula pada 4 Mei ini. Namun, ramai mula menunjukkan perasaan tidak senang atas pembukaannya ekoran wbak C0VlD-19 ini masih lagi belum reda.

“SOP tu bahasa Melayu…”

Muzaffar Jakel dilihat memuat naik status di Instagram miliknya ekoran orang ramai mula mempertika1kan tindakannya untuk menjalankan perniagaan 4 Mei ini.

“Saya minta maaf…”

Ekoran terlanjur kata sebelum itu, Muzaffar Jakel memohon maaf diatas postingnya itu yang membuatkan ramai orang salah faham

“SOP Jakel adalah…”

Muzaffar Jakel turut menjelaskan SOP yang bakal dibuat oleh gedung mereka apabila perniagaan bakal dijalankan kelak.

Tidak cukup dengan itu , dia sekali lagi memohon maaf di laman Facebooknya kerana memperlihatkan netizen masih lagi tidak berpu4s hati dengannya.

Saya bukan shareholder atau owner Jakel..

Salam semua maafkan saya saya hanya insan biasa. Saya sekali lagi memohon maaf diatas kekhilafan dan keterlanjuran yang dikatakan dlm IGS posting.

Apa yg saya ingin nyatakan adalah kesalahan saya kerana saya secara tak sengaja menggunakan ayat yang tidak saya sepatutnya digunakan.

Saya ingin jelaskan juga, saya hanya bekerja dgn syarikat abang saya. Saya bukan shareholder atau owner Jakel. Kenyataan yg dikeluarkan oleh saya adalah kenyataan peribadi dan bukanlah mewakili dari kenyataan syarikat Jakel.

Sempena di bulan yg penuh barakah ini, saya dgn rendah diri memohon maaf sekali lagi atas keterlanjuran saya dlm mengeluarkan kata kata yg menyinggung perasaan ramai pelangan2 Jakel dan nitizen . Maaf zahir batin.

Dia turut menjelaskan bahawa dia hanyalah bekerja di Jakel yang dimiliki oleh abangnya itu. Segala kata-kata yang keluar daripadanya ialah kenyataan peribadinya dan tidak berkaitan dengan syarikat Jakel. Dia jugak k3sal mengunakan ayat yang tidak sepatutnya digunakan olehnya.

Walaupun begitu, netizen dilihat tetap tidak berpu4s hati dengan apa yang telah ditulis oleh Muzaffar.

OMM & Muzaffar Jakel

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*