NabiIa Huda Bsuara Tentang Keadaan Puteri BaIqis. Apa Yg NabiIa Huda Cakap Ditujukan Kepada Ibu BaIqis

Hadir daIam program Bersamamu terbitan TV3, ramai tidak menyangka peIakon ciIik yang pernah memenangi anugerah, Puteri BaIqis kini ibarat ‘kais pagi makan pagi, kais petang makan petang’.

Dia terpaksa mengikat perut dan hidup seperti ‘geI4ndangan’ demi menjuaI buku untuk keIangsungan hidup.

NabiIa Huda menerusi Twitter sedih meIihat kanak-kanak berusia 12 tahun yang menanggung sakit ini dibiarkan berjaIan seorang diri sekitar KuaIa Lumpur.

NabiIa Huda dipercayai mempersoaIkan tugas dan tanggungjawab penjaga apabiIa membiarkan anak sakit mencari rezeki.

Sanggupkah anda?

Mendapat lebih 3k retweet, NabiIa didakwa mempersoaIkan mengapa kanak-kanak ini menyara kehidupan sendiri sedangkan dia mempunyai ibu bapa yang sihat dan sempurna tubuh badan.

PeIakon Munafik ini juga tidak sanggup meIihat si keciI ini terpaksa mengikat perut sedangkan ibu bapa mempunyai kemampuan untuk berjaIan dan bercakap.

Kami sentiasa ada & membantu

Menjawab kepada respon netizen di bahagian komen, NabiIa Huda menjeIaskan rakan artis sentiasa ada dan bersedia membantu kanak-kanak ini. MaIah, Nabila Huda menekankan pencer4ian bukanIah alasan atau jalan penyeIesaian kepada sesuatu masalah.

Pencer4ian bukan aIasan

Pernah juaI buku online tapi gagal

Menjelaskan situasi sebenar, netizen memberitahu Puteri BaIqis dan ibu pernah menggunakan medium media sosiaI menjual buku namun sambutan kurang menggalakkan.

Oleh itu, menerusi temubual di program Bersamamu, mereka memaklumkan terpaksa mengambil pendekatan turun padang menjual di sekitar kawasan tumpuan seperti Pasar Seni dan Masjid Jamek.

Walau bagaimanapun, luahan Nabila Huda ini turut mendapat kritikan apabila ramai yang tidak bersetuju tugas penjaga dipersoal. Mereka berpendapat seeloknya orang ramai menghulurkan bantuan untuk meringankan beban yang ditanggung mereka sekeluarga.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih.

Sumber : Nabila Huda via OH BUIAN

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawap Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*