Bekas Perdana Menteri, Najib Razak Dijangka Bebas Tidak Lama Lagi

MALAYSIA: Memetik kepada laporan yang dikongsikan oleh Suara.tv, Datuk Seri Najib Razak bakal dibebaskan akibat tiada bukti yang dapat dikemukan oleh pihak pendkwaan. Jadi berkemungkinan bekas tidak lama lagi pendakwaan terhadap bekas Perdana Menteri itu bakal digugurkan.

Perkara ini disebabkan oleh kekurangan bahan bukti yang dikemukan oleh pihak pendkwaan sehingga boleh mensabitkan kesalahan dan juga kerana pihak pendakwa menjadikan keseluruhan asas kes mereka berdasarkan kepada bukti-bukti yang tidak diterima mahkamah, cakap dengar.

Selain itu, pihak pendakwaan dikatakan hanya memberikan dakwaan tidak berasas berkaitan dengan pengubahan wang haram, penyalahgunaan dana kerajaan dan hanya bersikap sangkaan semata-mata.

Dalam laporan itu juga menyatakan bahawa kini, Peguam Negara telah memulakan proses penggulung hujah pendakwaan dan saki bakinya jika ada yang akan membebaskan secara terhormat Datuk Seri Mohd Najib Razak

Seterusnya, petadbiran kerajaan Trump juga kini sedang meneliti tingkah laku Loretta Lynch yang disiasat dengan dahsyat atas aktiviti-aktiviti dan peranannya di dalam beberapa skandal sebagai Peguam Negara Amerika ketika di zaman Barrack Obama.

Lynch dikatakan mempunyai banyak salah laku sebagai Peguam Negara US, diantaranya dia dikatakan telah bersubahat untuk mengenakan DSN dan beberapa individu lagi bagi pihak NGO-NGO yang telah dibayar oleh NED, Open Society milik Soros dan Clinton Global Foundation.

Jadi kesemua kesalahan itu adalah kesalahan-kesalahan serius yang boleh membawa kepada hukuman berat dengan hukuman mandatori penjara untuk tempoh yang lama di Amerika.

Ada juga khabar angin yang mengatakan bahawa Lynch telah bersetuju untuk memberi kerjasama kepada pihak penyiasat sehingga ke tahap Amerika dan Malaysia tidak lagi dapat mempertahankan dakwaan terhadap DSN dan ahli keluarganya (kerana ia terbukti bohong dan mempunyai unsur konspirasi).

#Artikel ini diambil dari sumber suaratv yang merupakan terjemahan kepada penulisan asal berbahasa Inggeris uncle Gopal Raj Kumar.

via RENTAS KINI

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*