Penyanyi Terkenal, Nash ‘Lefthanded’ ᴄᴇᴅᴇʀᴀ ᴛᴇʀʟɪʙᴀᴛ Dngan ᴋᴇᴍᴀʟᴀɴɢᴀɴ. Anak Cerita Apa Yang Berlaku

SEREMBAN, 20 April (Bernama) — Penyanyi terkenal tanah air Datuk Nash atau nama sebenarnya Jamaluddin Elias, 62 mengalami ᴋᴇᴄᴇᴅᴇʀᴀᴀɴ selepas kereta yang dinaikinya ᴛᴇʀʟɪʙᴀᴛ dalam ᴋᴇᴍᴀʟᴀɴɢᴀɴ di KM250.8 Lebvhraya Utara-Selatan arah Utara, petang tadi.

Nash atau nama sebenar Jamaludin Elias, 62, mengalami ᴋᴇᴄᴇᴅᴇʀᴀᴀɴ di bahagian muka dan ᴍᴇɴɢᴀᴅᴜ ꜱᴀᴋɪᴛ di ᴅᴀᴅᴀ dikejarkan ke Hospital Tuanku Ja’afar (HTJ), Negeri Sembilan.

Ketua Polis Daerah Seremban ACP Mohd Said Ibrahim berkata kejad1an berlaku pada kira-kira pukul 4.00 petang semasa bekas v0kalis kumpulan Lefthanded bersama ᴘᴇᴍᴀɴᴅᴜnya itu sedang dalam perjalanan dari Johor menuju ke Kuala Lumpur.

“ᴍᴀɴɢꜱᴀ dalam perjalanan dari arah Johor menuju ke Kuala Lumpur bersama pemandunya.

“Apabila tiba di lokasi kejadian, knderaan yang dinaiki ᴍᴀɴɢꜱᴀ telah ᴍᴇʟᴀɴɢɢᴀʀ lopak air menyebabkan kenderaan tersebut hilang kawalan.

“Lalu kenderaan itu terbabas ᴍᴇʟᴀɴɢɢᴀʀ tembok penghadang jalan di sebelah kiri lebuhraya,” katanya

Vokalis kumpulan Lefthanded itu Hospital Tuanku Jaafar (HTJ) Seremban untuk rwatan lanjut.

Beliau berkata ꜱɪᴀꜱᴀᴛᴀɴ awal mendapati kejad1an berlaku apabila kereta jenis Toyota Harrier yang dinaiki mereka ᴍᴇʟᴀɴɢɢᴀʀ l0pak air, sebelum ia hiIang ᴋᴀᴡᴀʟᴀɴ dan ᴛᴇʀʙᴀʙᴀꜱ ᴍᴇʟᴀɴɢɢᴀʀ temb0k pengh4dang jalan di sebelah kiri lebvh raya.

“Akibat ᴋᴇᴍᴀʟᴀɴɢᴀɴ ᴍᴀɴɢꜱᴀ mengalami ʟᴜᴋᴀ ᴘᴀᴅᴀ ᴍᴜᴋᴀ ᴅᴀɴ ꜱᴀᴋɪᴛ ᴅᴀᴅᴀ, manakala pemandvnya berusia 33 tahun pula hanya mengalami ʟᴜᴋᴀ-ʟᴜᴋᴀ ringan. ᴋᴇꜱ ᴅɪꜱɪᴀꜱᴀᴛ di bawah Rule 10 LN 166/59 dan ꜱɪᴀꜱᴀᴛᴀɴ lanjvt masih diteruskan,” katanya dalam kenyataan di sini hari ini.

Sementara itu, anak lelaki Nash, Shameer Nasha Jamaluddin, 26, berkata bapanya kini berada dalam keadaan stab1l dan terpksa diberi beberapa jah1tan susulan ᴋᴇᴄᴇᴅᴇʀᴀᴀɴnya yang dialaminya.

“Ayah agak terkejvt tadi, bagaimanapun keadaanya baik, dan masih berada di Hospital Seremban ketika ini,” katanya ketika dihubungi Bernama.

Sebelum itu, menerusi Facebook rasmi Angkatan Pertahanan Awam Malaysia ada berkongsi foto maklumat mengenai ᴋᴇᴍᴀʟᴀɴɢᴀɴ tersebut.

“ᴋᴇᴍᴀʟᴀɴɢᴀɴ yang berlaku petang tadi yang melibatkan lagenda rock tanah air Datuk Nash. Semoga sembuh kepada lagenda kita yang merupakan pegawai bersekutu Angkatan Pertahanan Awam Malaysia. APM Rembau terima kasih untuk tindakan pantas,” tulis pengendali akaun.

Sumber/Kredit : BERNAMA / JPAM Rembau, Siakap Keli

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*