Shah Isarb dilihat sudah keluar. Bila disemak, Nik Farin padam akaun twitter yang digunakan untuk tu duh Shah Isarb?

ISA ISARB DATANG SAMBUT SHAH ISARB

Hari ini Youtuber Isa Isarb dan rakan rakan datang berjumpa dengan Shah Isarb selepas dia telah keluar dari thanan polis.

Semua anggota Isarb dan ahli keluarga Shah turut hadir. Dengan kapsyen ‘Alhamdullilah’ dari Isa jelas menunjukkan bahawa jqtuh bangun seorang sahabat mereka akan tetap berada bersama

Ini Kenyataan Shah Isarb Selepas Keluar

Selepas Shah dithan tiada satu pun kenyataan yang dikeluarkan oleh beliau atau dari clan Isarb. Hari ini Shah Isarb telah muat naik 1 kenyataan di laman instagram beliau.

Semoga kebenaran akan terjawab dan pihak yang terqinayq mendapat keadilan yang sewajarnya

Terdahulu

MEDIA melaporkan seorang YouTuber terkenal dithan selepas dipercayai mencqbul seorang pelajar universiti empat bulan lalu di Kubang Kerian, Kota Bharu Kelantan.

Berdasarkan Iqporan media, kejadian itu berlaku pada 2 Ogos ketika sqspek menjalankan penggambaran drama YouTube di sebuah inap desa.

Asisten Komisioner Abdul Rahim Daud, Ketua Polis Daerah Kota Bharu dilaporkan berkata siqsatan mendapati sqspek merupakan penerbit dan pengarah drama berumur 22 tahun yang ditayangkan menerusi saluran YouTube miliknya.

Mngsa yang berusia 24 tahun itu katanya telah dihubungi oleh seorang rakan dan menawarkan bayaran RM600 untuk berlakon sebuah drama arahan sqspek.

“Selesai menjalani penggambaran di inap desa itu, suspek telah mengajak mngsa yang berasal dari Jalan Dusun Muda untuk tidur di situ dengan alasan masih terdapat sesi penggambaran pada esok hari,”

“Semasa mngsa berseorangan di dalam sebuah bilik tidur, sqspek telah masuk ke dalam bilik itu sebelum bertindak menciu-m, mem3luk, merqba bahagian dqdq dan kemqIuan mgsa,” katanya seperti yang dipetik oleh Utusan Malaysia.

Kata Abdul Rahim, susp3k turut melakukan on*n* sebelum mem4ncutkan air m*n*nya ke muka mngsa.

Menurutnya selepas empat bulan, suspek tampil membuat lap0ran polis di ibu pejabat Polis Daerah Kota Bharu selepas terbaca mengenai kes yang melibatkan pendakwah selebriti dan merasakan kej4dian sama berlaku kepadanya.

Berdasarkan butiran cerita yang dilaporkan oleh media, kita dapat kenal pasti bahawa individu yang menjadi mngsa itu adalah individu sama meng4ku telah dic4bul oleh seorang YouTuber sebelum ini.

Nik Farin telah membuat pengakuan menerusi akaun Twitter mendakwa dirinya telah dic4bul oleh seorang YouTuber terkenal.

“Saya tak diro g0l, tapi dia se x-u-ally harr4ssed saya dan cuba untuk mer0gol. Tapi saya tak ingin. Dia cuba untuk bu-ka seluar baju saya tapi tak dapat. And then dia p3gang saya ku-at gil-a tangan dan kaki (guna kaki dia) dan lanca* atas saya. M4lu aku nak cerita Allahu,” tulis Nik Farin sebelum ini.

Menurut Nik Farin, dia menulis tweet itu bukan untuk memfitn4h YouTuber lain yang tak bersalah. Tambahnya, YouTuber yang dimaksudkan bukanlah menapak di Kelantan, dan yang paling penting individu itu bukan Alieff Irfan. Menurutnya Alieff sangat profesional dalam bekerja dan tidak menggunakan talent untuk melakukan perkara terk-utuk.

Kata Farin lagi, dia mahu memberi kekuatan dan keberanian untuk mngsa s-exual har4ssment untuk bersuara dan mel4wan, dan berhenti daripada menjadi mngsa penind4san kaum lelaki yang bern4fsu bin4tang.

Semakan dibuat di Twitter mendapati akaun Nik Farin sudah dip4damkan, tak tahu apa sebab.

Kredit : Trending sangat via CHERASDAILY

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*