‘Nampak Je Sarat Tpi Ada Maksud Tersendiri..’ lni Rupanya lnspirasi Baju Sarat Aina Abdul, Kreatf Sungguh

Seperti yang ramai kita sudah sedia maklum, keku.atan vokaI yang dimiliki penyanyi, Aina Abdul, menjadikannya sangat istimewa di hati khalayak pen0nton. Ramai yang tertunggu-tunggu persembahan penyanyi berbakat besar ini selepas gimik persembahan dia di AJL34 sebelum ini telah mencetuskan k0ntrovrsi.

Namun untuk tahun ini, Aina memilih busana tona hitam dengan topi besar di bahagian kepala. Walaupun mendapat kri.tikan pada awalnya, perse.psi pen0nton mula berubah apabila Aina menoleh memperlihatkan bahagian belakang baju tersebut. Memang wow la kan

Melihatkan dari Instagram dia, Aina menjelaskan maksud dan inspirasi di sebalik busana yang dipakainya itu.

Topi yang direka seperti tempat tldur ba.yi menunjukkan metaf0ra kepada lirik lagu ‘Semalam’.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AINA ABDUL (@ainaabdul)

Manakala, susunan kain pleated yang sa.rat menggambarkan kisah penderi.taan yang dialami wanlta ini. Perincian pleated pada jaket juga hasil inspirasi daripada daun palas.

Selain pakaian, Aina turut mengambil berat mengenai pemilihan latar belakang yang menggunakan elemen parachute atau payung terjun. Elemen tersebut menggambarkan imej daun gugur yang ditiup angin dengan tambahan imej grafik ‘calar ungu’.

Di ruangan k0men, dapat dilihat peminat tidak putus-putus memuji idea kreatif dan persembahannya yang memukau. Dinobatkan sebagai Naib Juara, ramai yang dapat menjangkakan kemenangan Aina malam tadi. Tahniah!

Artikel dipetik dari Oh Media /Aina Abdul

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*