P0Iis Membuat Laporan P0Iis Terhadap PemiIik Kedai H0t Burger MaIaysia – Ketua P0Iis Sungai BuIoh

MALAYSIA: Pagi tadi telah kec0h dengan isv mengenai Kedai H0T Burget Malaysia yang menduh pihak p0lis tidak membuat kerja. Bagi membalas resp0n tersebut ketua balai p0lis sungai buloh mengatakan mereka telah membuat laporan p0lis mengenai perkara tersebut.

P0LIS Diraja Malaysia (PDRM) membuat laporan p0lis berhubung video dkwaan ftnah dan t0hmahan yang ditularkan seorang lelaki semalam.

Ketua P0lis Daerah Sungai Buloh, Superintendan Shafa’aton Abu Bakar berkata, laporan dibuat seorang pegawai p0lis susulan viideo tular pemilik akaun Facebook ‘Asri Janggut’.

“ Dalam video berkenaan juga didapati pemilik akaun berkenaan tidak berpuas hati atas tlndakan penyltaan ke atas gerai burger milik beliau yang dilakukan Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA).

“ Pengadu merasakan video yang tvlar di media soslal berkenaan boleh menimbulkan fi1tnah dan mer0sakkan imej pengadu sebagai Ketua P0lis Balai Sungai Buloh, Ibu Pejabat P0lis Daerah (IPD) Sungai Buloh, PDRM dan kredibiliti Ketua P0lis Selangor,” katanya pada sidang media, di Sungai Buloh, hari ini.

Shafa’aton berkata, susulan maklumat berkenaan sepasukan p0lis daerah Sungai Buloh membuat enam serbvan di Bandar Baru Sungai Buloh seperti yang dituIarkan.

“ Dalam serbvan berkenaan p0lis men4han dua lelaki warga Bangladesh selain mermpas empat tablet dan wang tunai RM114.

“ Manakala lima lagi serbvan di tempat berlainan mendapati premls berkenaan tidak ber0perasi, jelas ia adalah t0hmahan,” katanya.

Menurutnya, sebelum video berkenaan ditularkan, p0lis sudah membuat serbvan di beberapa lokasi yang dikenal pasti menjalankan perniagaan hram ini.

“ Apa yang dituIarkan itu adalah fltnah sehingga mendatangkan keresahan dalam kalangan masyarakat dan menjatvhkan repvtasi PDRM.

“ Saya menyeru kepada orang ramai supaya menyalurkan kepada orang ramai maklumat-maklumat melalui saluran yang disediakan,” katanya.

Apakah kesudahan cerita ini? Kami rkyat mahu ketelusan dalam setiap sudut, Semoga k3s ini akan mendapat liputan media agar ia disampaikan dengan telus kepada rkyat.

Jangan biarkan orang yang tidak bersaalah pula ke dalam sedangkan mereka cuba memberikan informasi apa yang terjadi. Sekiranya fltnah berikan rkyat penddahan yang sebenar jangan sembunyi.

Kami harap semua agensl terlibat dan orang yang berkepentingan turun tangan dalam isv ini.

SUMBER : MYSUMBER

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri. Artikel dan penulisan di dalam ini juga tidak melambangkan pendapat peribadi pihak kami.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*