[VIDEO] Sebab Kenapa Rider FoodPqnda Kena ‘PukvI’ Dengan PeIanggan Akhirnya Didedahkan

Di Twitter, viral sebuah rakaman video mengenai pergqduhan di antara seorang individu dengan pekerja Food Pqnda.

Pergqduhan tersebut dipercayai berlaku apabila pekerja penghantar makanan itu didkwa tidak dapat menghantar pesanan tersebut di hadapan pintu rumah individu berkenaan.

Guard tak bagi naik atas dan masuk

Menurut seorang pengguna Twitter yang dikenali sebagai Daniel, dia mendapat tahu mengenai punca pergqduvhan tersebut daripada seorang rakannya.

Jelasnya, kejadian itu dipercayai berlaku apabila penghantar makanan tersebut dipercayai tidak dapat menghantar pesanan di hadapan rumah individu berkenaan seperti mana yang diinginkan oleh individu tersebut.

Ini kerana, pengawal keselamqtan yang bertugas pada masa tersebut dipercayai tidak memberi kebenaran buat rider untuk memasuki kawasan perumahan itu.

Tambahnya, individu berkenaan didkwa telah turun ke bawah dan bertmbvk dengan rider tersebut sehingga kes itu dipercayai dilqporkan di balai poIis.

Guna id orang lain

Menerusi thread Twitter itu juga, seorang individu telah menunjukkan satu kiriman Whatsapp yang dipercayai menjelaskan situasi semasa berhubung kes tersebut. Pergqduhan yang berlaku itu telah berjaya diselesaikan di balqi poIis.

Namun begitu, ntizen turut terkejut apabila mereka mendapat maklumat bahawa rider yang ditmbuk itu dipercayai bukan rider sebenar Food Pqnda dan dia telah menggunakan id orang lain.

Susulan daripada itu, pihak Food Pqnda dipercayai sudah mengambil tindakan terhadap rider berkenaan kerana menggunakan id orang lain.

Sumber: Daniel via Oh Bulan VIA Awatsyeikhnetwork

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*