Pakcik Ini Selalu Masuk Butik Ini Tengok Baju Tapi Tak Pernah Beli. Pengurus Butik Dedahkan Perkara Sebenar… Allahu Sedihnya…

Heyy korang baca la kisah pakcik ni. Omg! Im so proud to him sbb dia ade usaha nk bg org nampak yg dia ni mampu bg isteri n anak2 dia pakai baju cantik2. Omg im so sad.  n to mulut2 celaka yg duk ckp pakcik ni cacat pe smua hope bnda tu berbalik kat korang! Erghhhhh

My special client… u want to know his story? I’m free to share

*yeee die OKU since Lahir sbb mak die terjatuhkan masa mengandungkan die soo die lahir dlm keadaan otot yg stoke (I xsampai hati nak soal selidik) sbb I baru berani tanya even da knal from 2017

aha dia ada isteri dan anak 2 org dlm linkungan 15 thn & 10 thn

Dia keje as cleaner kt majlis daerah tapah and his wife xkerja

tiap kali nak dkt raya die akan butik sbb nak tgk baju. Die nak isteri dia pakai cantik2 wife die jenis redho je ikotttt je

Die selalu msuk tapi xbeli apa2 tpi dia selalu tgk baju ready made yg sama je since 2017 for his wife… die suka tgk baju2 Maison katanya elok

Butik always welcome him plus die sangat confident masuk butik since ramai org area sini takot nak masuk Maison katanya mcm mewah ( I don’t think so )

Tpi nak layan die kene penuh sabar sbb die jnis yg ckp kuat satu butik boleh dengar suara die xkisah lah ade org tgh fitting or ramai client…and I sendiri selalu tak xpaham apa die ckp… normally saya sendiri yg akan layan die sbb die nak saya layan die walaupun I jarang layan walk in client tpi xpernah pikir positive je.

Lately since dec die every week dtg butik tpi I xde sbb selalu outstation Die kate “Aku mcm org bodoh je dtg lepas tu keluar”

Then I niat xpelah I bagi jela baju ready made yg die selalu tgk untuk wife die tu dah nak masuk 2 tahun die usha baju tu

Then at the time die dtg baju tu da xde org da beli, Mngkin xde rezeki die kot

So die dtg nak tempah baju raya anak sulung die, die ckp untuk anak die dulu tempah. Kalau ade duit die tempah baju wife die

Die ade bela ayam soo die jual ayam die sikit2 nak bayar duit baju

soo I xpelah I bg half price jela niat nak tolong and I bagi satu kurta ready made for him…

Then die dtg lagi nak try and error buat baju wife die rezeki die I ada sooo I just minta die bayar apa yg mampu…

die ckp org Suka kutuk die cacat tapi isteri die normal die sakit hati and sedih sbb tu die nak tunjuk die mampu bagi wife die pakai cantik2 pakai baju2 butik.

Die ckp die buat baju wife die je die xpyh Nanti byk nak byr hutang

Lagipun ayam tengah selesema xboleh nak jual

Then I ckp la abg buatla baju raya satu… Die kata xde duit then I ckp xpe abg bayar je berapa yg mampu…Then… He cry

Then dpt la die baju sebijik mcm kt display…

Moral of the story

I selalu rasa I xdpt buat apa yg I nak. I nak join all the fashion show juma orang2 yg femes happy2 inspired kan org ramai mcm ramai designer nak

But take it I memang dah ditentukan duduk luar bandar untuk Bantu and inspired org kt sini

And I lupakan apa i nak bila i tgk muka all my staff lagi Byk org xdapat capai ape yg dorg nak. sooo i sacrifice my dream to give back to society

Kene selalu pikir bila kita bekerja ni kita mudahkan masalah dan urusan orang lain dlm masa yg sama…

Sedih la! Semoga allahh bukak pintu rezeki untuk pakcik ni dan kluarga and to zeghrinjfrs too!

Sumber : Twitter

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*