Pejabat Perdana Menteri Jelaskan Kenapa PM Muhyiddin Yassin Tak Pakai Gelang Pngawasan Dari KKM

KUALA LUMPUR: Pejabat Perdana Menteri menafiikan dkwaan bahawa Tan Sri Muhyiddin Yassin melanggarr arahann Kementerian Kesihatan (KKM) kerana tidak memakai gelang pengwasan C0VID 19.

Sebaliknya dalam satu kenyataan, hari ini, Pejabat Perdana Menteri memaklumkan Perdana Menteri tidak diberikan gelang pengawassan oleh KKM.

“Berdasarkan penilaian rsiko yang dibuat oleh pegawai KKM pada 5 Oktober lalu, Perdana Menteri dinasihatkan menjalani kuaraantin kendiri dan memantaau staatus kesihattan kendiri di rumah setiap hari selama 14 hari, menggunakan peralatan penilaian di rumah (HAT) dalam aplikasi MySejahtera.

“Sehubungan itu, beliau tidak dikehendaaki oleh KKM untuk memakai gelang pengwasan.

Justeru, dakwaaan bahawa Perdana Menteri melannggar arahaan KKM adalah tidak benar,‚ÄĚ katanya.

Menurut knyataan itu lagi, keputusan ujian pengesanan C0VID 19 yang dilakukan ke atas Perdana Menteri, Isnin lalu, disahkan negatiif pada keesokannya.

Selain itu, Muhyiddin turut melakukan tiga ujian pengesaanan C0vID 19 dalam tempoh tiga minggu lalu, iaitu pada 22, 26 dan 29 September serta didapati negatiif.

“Bagaimanapun, Perdana Menteri dinasihattkan segera mendapatkan rawaatan di fasiliti kesihattan berhampiran jika mengalami gejaala ketika dalam tempoh pemantauuan terbabit.

‚ÄúSetakat ini, keadaan kesihattan Perdana Menteri adalah baik. Walaupun begitu, beliau akan terus melakukan kuaraantin kendiri hingga selesai tempoh 14 hari yang ditetapkan KKM,‚ÄĚ katanya.

Komen Dari Orang Ramai

Sebenarnya itu yang susaah. Layaanlah pemimpin, ahli politik, sama macam rakyat. kalau rakyat diangkuut dan diberi gelang dari airport lagi, buatlah sama pada pemimpin dan ahli politik.

Ramai rakyat Malaysia tertunggu tu duduk depan tv semata nak dgr abah mengumumkan sesuatu yang penting, rupanya abah mengumumkan yg abah ikot sop di tetapkan kerjaan masa kampen di Sabah terus naik pentas…habis ucapan terus balik..abah kata dia saja betul ikut sop.. Semua yg lain tak ikot sop yg ditetapkan kan krajaan.

Sumber : BHOnline / online malaya

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*