Pelajar Ini Jelaskan Maksud Sebenar Tentang Ayat Dia Duduk Rumah 3 Bulan Tengok Drama Korea Dan Susah Nak Belajar

Semalam merupakan hari pertama persekolahan dibuka semula kepada para pelajar selepas tiga bulan ditutup berikutan tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Begitupun, permulaan hari sekolah semalam mencuri tumpuan netizen apabila sebuah video temu bual bersama pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan Seksyen 7, Shah Alam, Selangor, Muhammad Fikri Mohd Fauzi, 17, tular di media sosial.

Semuanya, gara-gara jawapan jujurnya yang memberikan respons dirinya hanya menonton drama Korea dan tidur sepanjang cuti selama tiga bulan.

Bahkan, lebih mencuit hati, apabila Fikri mendakwa dirinya turut membuat persiapan dengan mencari baju sekolah kerana uniform miliknya juga sudah ‘hilang’.

“ Sebenarnya, saya hanya bergurau sahaja ketika ditanya. Saya sangkakan mereka akan potong bahagian gurauan saya itu.

“ Terkejut pula apabila mereka mengeluarkan sepenuhnya apa yang saya katakan, tak ada ‘cut’ (potong) langsung,” katanya ketika dihubungi Astro Gempak.

Menurut Fikri lagi, dia memang seorang yang dikenali sebagai seorang yang suka melawak dalam kalangan rakan-rakan sekeliling.

“ Lepas habis interview itu pun, cikgu tegur saya kata ‘amboi..tengok drama Korea eh waktu cuti tiga bulan?’.

“ Saya bukanlah peminat artis Korea pun, tapi saya suka layan drama Korea sahaja..bukan seorang yang taksub, cuma, daripada tak buat apa, layan je lah,” jelas anak keempat daripada enam beradik itu.

Jelasnya lagi, sejak video tersebut tular, akaun media sosial miliknya juga bertambah pengikut.

“ Ramai pula yang mengaku kawan dan mula follow saya di media sosial,” ceritanya yang merupakan calon Sijil Peperiksaan Malaysia (SPM).

Terdahulu, sedutan video temubual bersama satu portal berita yang dikongsikan seorang pengguna Twitter @rpiizy tular.

Video tersebut diulang kicau hampir 34,000 kali dan menerima lebih 47, 000 tanda suka.

Rata-rata netizen memuji tindakannya yang disifatkan terlalu jujur.

“ Jujur sangat! Tapislah sikit-sikit.

“ Bagus dia ni jujur orangnya,” tulis sebahagian pengguna Twitter

Apapun, pastikan anda selalu mencuci tangan, pakai topeng muka, gunakan ‘sanitizer’, kurangkan aktiviti di luar rumah serta lakukan semua perkara yang boleh mencegah COVID-19!

GEMPAK / teh o ais media

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*