Pemandu Kereta SUV Terhumban Ke Dalam Laut Di Jambatan Pulau Pinang Akhirnya Dikenal Pasti

LAPORAN orang hilang yang dibuat seorang bapa membolehkan identiti pemandu kenderaan utiliti sukan (SUV) putih yang terjunam ke dalam laut selepas kemalangan di Kilometer 4 Jambatan Pulau Pinang, dekat Perai, dikenal pasti.

Ketua Polis Daerah Seberang Perai Tengah Asisten Komisioner Nik Ros Azhan Nik Abd Hamid berkata, mangsa dikenali sebagai Moey Yun Peng, 20, yang juga penuntut kolej swasta.

Katanya, bapa mangsa membuat laporan kehilangan anak lelakinya di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Seberang Perai Tengah pada 5 petang tadi selepas Moey tidak pulang ke rumah, semalaman.

“Dia mendakwa anak lelakinya tidak pulang dan mungkin terbabit dengan kemalangan itu yang menyebabkan sebuah SUV terjunam ke dalam laut.

“Bapa mangsa juga memberitahu menerima maklumat daripada rakan anaknya bahawa mereka terbabit kemalangan,” katanya di sini, semalam.

Nik Ros Azhan berkata, tiga saksi bebas dan dua rakan Moey sudah tampil untuk membantu siasatan kes itu.

“Kita sudah merekodkan semua lima keterangan dan rakan mangsa mengaku terbabit dengan kemalangan itu ketika pulang daripada menghadiri parti hari jadi di Georgetown.

“Seorang saksi bebas pula berkongsi rakaman video ‘dashcam’ yang memaparkan insiden berkenaan untuk membantu siasatan,” katanya.

Berikutan itu, katanya, kes disiasat mengikut Seksyen 42 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Difahamkan, operasi diberhentikan pada 7 malam tadi dan bersambung semula pada 7 pagi esok.

Sumber Artikel: HMETRO ONLINE

Terus kesan SUV putih tercampak ke laut

POLIS mengesahkan kenderaan yang tercampak ke dalam laut selepas kemalangan di Kilometer 4 Jambatan Pulau Pinang di Georgetown, hari ini sebagai kenderaan utiliti sukan (SUV) berwarna putih.

Bagaimanapun, Ketua Polis Daerah Seberang Prai Tengah, Asisten Komisioner Nik Ros Azhan Nik Abd Hamid berkata, usaha mengesan kedudukan kenderaan itu masih giat dilakukan dan belum ada penemuan setakat 3 petang hari ini.

“Pencarian masih diteruskan dan kami menggunakan khidmat empat penyelam daripada Pasukan Polis Marin dan Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) untuk mengesan kenderaan serta pemandu.

“Sekiranya kenderaan itu berjaya ditemui, pihak berkuasa jambatan akan membantu menarik keluar kenderaan menggunakan kren,” katanya, hari ini.

Sumber Artikel: HMETRO ONLINE

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*