Pemilik Restoran Zam Zam Dipenjara. Dan Ini Hukuman Yang Dikenakan Terhadap Beliau

HAMPIR lima tahun selepas berjaya berkomplot untuk mengelar wajah pesaingnya, pemilik restoran murtabak terkenal Zam Zam dan bekas rakannya dijatuhkan hukuman penjara hari ini, menurut laporan berita dalam talian, TODAY.

TODAY melaporkan bahawa Zackeer Abbass Khan, 49, dikenakan hukuman pnjara enam tahun dan enam sbatan kerana mendalangi seraangan itu.

Bekas rakannya, yang juga ahli kngsi gelap, Anwer Ambiya Kadir Maideen, 50, dikenakan hkuman penjara lima setengah tahun tetapi tidak dikenakan sebatan kerana pesalah berusia lebih 50 tahun tidak boleh dikenakan hkuman sebat mengikut undang-undang.

Kedua-dua lelaki yang tidak dijamin itu, didapati bersalah pada bulan Mac kerana bersekongkol untuk mencderakan penyelia Restoran Victory, Liakath Ali Mohamed Ibrahim.

Memetik peguam Zackeer, Sabrinder Singh, laporan itu mengatakan bahawa anak guamnya akan membuat rayuan terhadap keputusan Hakim Daerah Mathew Joseph, sementara Anwer akan mula menjalani hukumannya pada 6 Julai.

Menurut laporan itu, hakim, dalam kenyataannya, berkata kes ini dirujuk sebagai persaingan perniagaan hampir seabad di antara Zam Zam dan Victory, yang terletak bersebelahan di North Bridge Road di kawasan Bugis.

Zackeer dan Liakath adalah rakan niaga, bagaimanapun gagal dalam usahasama perniagaan, yang berakhir dengan Zackeer disman dan ‘ditpu’ sebanyak $80,000 hasil penjualan, kata pihak pendkwaan.

Laporan berita dalam talian itu menyebut, Liakath, yang bekerja di Zam Zam sejak 1985 dan berhenti pada 2014 untuk bekerja dengan Restoran Victory.

Zackeer kemudian menyimpan dndam terhadap bekas rakannya itu.

Kedua-dua restoran berkenaan sering merebut pelanggan sehingga menimbulkan ketegangan antara pihak pengurusan dan kakitangannya, kata Hakim Daerah Mathew.

Kejadian itu meninggalkan paarut kekal sepanjang lima sentimeter di bahagian bbir atas kanan Liakath.

harian metro

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

PERHATIAN:Ā PihakĀ Kualalumpur ViralĀ Ā tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. PihakĀ Kualalumpur ViralĀ juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*