Pengarah Drama, Nurhalim Ismail Pergi MennggaIkan Dunia

PENGARAH Nurhalim Ismail yang mende-rita sakit knser paru-paru tahap empat menghmbuskan nafas terakhirnya pada kira-kira pukul 10.30 malam, Jumaat.

Allahyrham Nurhalim, 63, dibawa ke surau Ar-Rahman, Seksyen 9, Putra Height, Shah Alam untuk dimandikan dan dikaf4nkan pada pukul 8 pagi manakala solat jnzah dijadualkan pada 10 pagi Sabtu.

Jnaza dijangka dibawa ke tanah perkvburan untuk dik3bumikan di Tanah Perkub0ran di USJ 21, Subang Jaya, kira-kira pukul 10.30 pagi.

Menerusi laporan mStar pada 17 Jun lalu, Allahy4rham telah selamat menjalani pemb3dahan berkaitan jantung di Hospital Serdang, Selangor dan turut disahkan mengid4p k4nser paru-paru tahap empat pada ketika itu.

Shera Aiyob pernah bekerjasama dengan Nurhalim. (Foto: Instagram Shera Aiyob).

Selain menjadi seorang pengarah, arwah Nurhalim adalah penerbit dan pemilik Nur TV Production.

Arw4h juga antara orang yang bertanggungjawab dalam penubuhan Persatuan Pengarah Filem Malaysia (FDAM) bersama sama Dr Mahadi J Murat, Datin Paduka Shuhaimi Baba, Anwardi Jamil, Kamal Ishak (Arw4h), Othman Zainuddin (Arw4h) dan M Yusof Mohamad.

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*