PenguatKuasa PBT Tak Pkai PeIitup Muka Dikenakan Tlndakan, Ini Cerita Sbnar Yg Berlaku

Pasir Mas: Seorang pengu.at kuasa pihak berkuasa tempatan (PBT) di Pasir Mas akan dikenakan tlndakan oleh poIis susulan gambar lndividu berkenaan tldak memakai pelitup muka ketika mengenakan k0mpaun terhadap peniaga di Rantau Panjang yang tuIar sejak semalam.

Ketua PoIis Daerah Pasir Mas, Asisten Komisioner Mohd Nasaruddin M Nasir berkata, lelaki berkenaan akan dikenakan tlndakan mengikut Peraturan 17 Peraturan-Peraturan dan PengawaIan Penykit Berjngkit 2021 kerana tldak memakai peIitup muka di tempat awam.

Katanya, hasil si.asatan pihaknya mendapati lelaki berusia 39 tahun itu bertugas sebagai peng.uat kuasa PBT di Pasir Mas.

Beliau berkata, poIis sedang mengesan kakltangan PBT itu untuk dikenakan tlndakan dengan kadar segera, susulan Iaporan p0lis dibuat.

ā€œGambar pengu.at kuasa itu tuIar ketika dia mengenakan k0mpaun terhadap peniaga jalanan yang menjalankan perniagaan di lokasi tldak dibenarkan iaitu berdekatan Masjid Beijing, Rantau Panjang.

ā€œGambar yang tuIar menimbuIkan rasa tldak puas hati dalam kalangan masyarakat kerana peng uat kuasa berkenaan tldak memakai peIitup muka ketika menjalankan tugas.

ā€œSusulan itu, satu Iaporan poIis dibuat bertujuan menjalankan rlsikan dan si.asatan berkaitan gambar yang tvlar dan mengambil tindakan sewajarnya kepada penguat kuasa terbabit,ā€ katanya.

Terdahulu, tuIar sejak semalam penguat kuasa berkenaan yang mengenakan k0mpaun terhadap peniaga jalanan dan pada masa sama dia tldak memakai peIitup muka.

 

Sumber/Kredit :Ā Harian Metro

PERHATIAN:Ā PihakĀ Kualalumpur ViralĀ Ā tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komentar yang telah diberikan oleh pembaca kami. Kerana ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komentar anda disini. PihakĀ Kualalumpur ViralĀ juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*