Penyokong Melempar Roti Berinti Daging Babi Ke Padang, Tetapi TERDIAM Satu Stadium Selepas Melihat Tindakan Pemain Bola Sepak MUSLIM Ini

Dalam satu perlawanan bola sepak Schalke 04 menentang Bayer Leverkusen, penyokong Schalke 04 bertindak melempar roti berinti daging B4Bl kepada pemain bola sepak Turki, Hakan Calhanoglu kerana dia seorang MUSLlM . Namun tindak balas yang diberikan oleh pemain kebangsaan Turki ini mengejutkan penonton bola sepak yang hadir.

Hakan Calhanoglu

Aksi beliau sangat spontan dan membuka mata dunia! Apa yang beliau lakukan?

Kutip dan mencium!

Çalhanoğlu mengumpulkan roti tersebut dan mencium sebanyak tiga kali dan meletakkan roti tersebut ditepi padang.

Seperti diketahui, umat Islam dilarang sama sekali untuk menyentuh apatah lagi memakan b4bi, namun reaksi yang ditunjukkan oleh pemain ini sangat tidak disangka sekali.

Dalam budaya Turki juga, roti sangat dihormati kerana ia merupakan antara makanan utama yang kebanyakan menjadi makanan diet rakyat. Adat untuk tidak meninggalkan roti di atas lantai adalah untuk menghormati mereka yang tidak mampu membeli roti.

Perlawanan ini telah berakhir dengan skor 1-1 dan Çalhanoğlu mendapat banyak puji-pujian dengan tindakan profesionalnya terhadap pr0v0kasi semasa perlawanan.

P/S: Islam tak ajar membazir makanan apatah lagi melempar makanan macamni walaupun makanan berisi “B##I”, ini contoh mulianya akhlak orang Islam. Sebar biar terbuka mata dunia!

Tindakan beliau juga turut pernah dilakukan oleh pemain bola terkenal. Mesut Ozil menunjukkan reaksi menakjubkan apabila mengutip roti yang dibaling oleh penyokong Atletico Madrid ke arahnya lalu mencium roti tersebut dan letakkan di tepi padang.

Mesut Ozil spontan mengutip roti yang dibaling atas padang

Insiden tersebut berlaku ketika perlawanan separuh akhir pertama Liga Europa antara Arsenal dan Atletico Madrid di Emirates. Pemain tengah kreatif Jerman itu melihat roti yang dibaling ke arahnya sebelum mengambil roti tersebut dan mengifitnya. Dia juga menerima sorakan daripada peminat Arsenal dan Atletico selepas kejadian tersebut.

Dia juga menerima sorakan daripada peminat Arsenal dan Atletico selepas kejadian tersebut…!

Terbaik!

Sumber :  aiskacang.pw

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*