Misteri Periuk Jatuh Kemudian Tong Sampah. Akhirnya Misteri Terjawab, Bila Wanita Ini Cuba Susun Semula Periuk, Ini Yang Dia Nampak

BUNYI periuk jatuh di dapur menyelamatkan seorang wanita daripada diserang seekor [email protected] t3dung [email protected] di Kampung Pulau Manis, Serada, Kuala Terengganu, malam tadi.

Kehadiran [email protected] berbisa sepanjang empat meter itu disedari Zaleha Che Isa, 55, kira-kira jam 9 malam ketika cuba menyimpan periuk yang terjatuh daripada almari dapur.

Zaleha berkata, dia pelik apabila periuk yang berada di atas almari tiba-tiba terjatuh sebelum ke dapur untuk menyusun semula.

“Ketika mengangkat periuk, tong sampah kecil pula terjatuh sebelum saya ternampak seekor [email protected] t3dung [email protected]

“Saya terus meminta pertolongan anak saudara, Zamri Malek, 40, untuk mengesahkannya sebelum menghubungi Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) untuk menangkap [email protected] ini.

Anggota JBPM Kuala Terengganu menunjukkan ular tedung selar yang memasuki rumah penduduk di Kampung Pulau Manis, Serada.

“JBPM yang tiba di rumah kira-kira 15 minit kemudian mengambil masa 20 minit untuk menangkap [email protected] berkenaan,” katanya.

Sementara itu, anaknya, Muhammad Amir Zubaidi Zakaria, 21, bersyukur kerana kehadiran [email protected] berbisa itu disedari lebih awal.

“Penduduk sekitar memang sedia maklum kehadiran [email protected] itu di kawasan rumah kerana kerap kali dilihat melintas jalan berdekatan.

“Bagaimanapun, kami tidak mengendahkannya kerana haiwan ini tidak pernah mengancam sebaliknya hanya merayau di kawasan hutan berhampiran.

“Saya yakin [email protected] t3dung [email protected] ditangkap ini adalah [email protected] sama yang sering dilihat penduduk,” katanya.

Menurutnya, kejayaan menangkap [email protected] berbisa ini memberi kelegaan kepada mereka sekeluarga dan penduduk setempat.

“Biar pun [email protected] ini sering dilihat di kawasan rumah dan tidak mengganggu orang tetapi kehadirannya sentiasa membimbangkan,” katanya.

Sumber – Harian Metro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*