ᴜʀᴀᴛ ᴍᴇʀᴀʜ ᴍᴇʟɪʟɪᴛ ʟᴇʜᴇʀ Dan Akan ᴍᴇʟᴇᴛᴜᴘ, Pelajar Tahfiz ᴅᴇʀɪᴛᴀ ᴘᴇɴʏᴀᴋɪᴛ ᴍɪꜱᴛᴇʀɪ Selama 2 Tahun

Umum diketahui ramai, terdapat pelbagai jenis ᴘᴇɴʏᴀᴋɪᴛ di dalam dunia ini ada, ada antaranya yang boleh  serta dapat sembuh dengan cara ᴅɪᴜʙᴀᴛɪ namun ada juga yang masih tidak dapat kita ditemukan ᴘᴇɴᴀᴡᴀʀɴʏᴀ.

Tetapi, Seperti perkongsian seorang pengguna Facebook ini dengan nama akaun Puteri Ezreen ɴᴀᴛᴀꜱʏᴀ, menceritakan ᴘᴇɴᴅᴇʀɪᴛᴀᴀɴ yang di alami oleh ᴀᴅɪᴋ ᴘᴇʀᴇᴍᴘᴜᴀɴɴʏᴀ kerana ᴅɪꜱᴇʀᴀɴɢ ᴘᴇɴʏᴀᴋɪᴛ ᴍɪꜱᴛᴇʀɪ yang tlah hampir dua tahun.

ᴍᴇʀᴇʙᴀᴋ di kawasan leher dan akan ᴍᴇʟᴇᴛᴜᴘ

Berdasarkan gambar yang baru dikongsikan, ᴀᴅɪᴋ ᴘᴇʀᴇᴍᴘᴜᴀɴɴʏᴀ seperti mengalami ᴘᴇɴʏᴀᴋɪᴛ ᴋᴜʟɪᴛ, dimana sebahagian ʟᴇʜᴇʀ ᴅɪᴘᴇɴᴜʜɪ ᴜʀᴀᴛ ᴍᴇʀᴀʜ ᴅᴇɴɢᴀɴ ᴋᴇꜱᴀɴ ʟᴜᴋᴀ ꜱᴇʀᴛᴀ ɴᴀɴᴀʜ.

Difahamkan, pelbagai ʀᴀᴡᴀᴛᴀɴ dan cara telah diusahakan ᴛᴇʀᴍᴀꜱᴜᴋ ʀᴀᴡᴀᴛᴀɴ moden dan juga ʀᴀᴡᴀᴛᴀɴ Islam. Namun, keadaan ᴀᴅɪᴋnya masih lagi tiada perubahan.

ᴛᴇʀᴘᴀᴋꜱᴀ berhenti sekolah tahfiz

Disebabkan ᴘᴇɴʏᴀᴋɪᴛ yang dialami, ᴀᴅɪᴋ ᴘᴇʀᴇᴍᴘᴜᴀɴɴʏᴀ ᴛᴇʀᴘᴀᴋꜱᴀ berhenti sekolah dan juga tahfiz, kerana badan selalu ʟᴇᴍᴀʜ membuatkan dia hanya mahu baring sahaja.

Menurut gadis tersebut, ᴘᴇɴʏᴀᴋɪᴛ ᴀᴅɪᴋ mula bertambah ᴛᴇʀᴜᴋ ᴅᴀɴ ꜱᴇʀɪɴɢ ᴛᴇʀɢᴀɴɢɢᴜ terutamanya pada waktu ᴀꜱᴀʀ, Maghrib dan Isyak.

Bila ꜱᴏʟᴀᴛ & mengaji rasa ᴛᴇʀɢᴀɴɢɢᴜ

Malah, ᴀᴅɪᴋnya yang tidak pernah ᴛɪɴɢɢᴀʟ solat dan mengaji juga mengatakan berasa tidak tenang dan ᴛᴇʀɢᴀɴɢɢᴜ, setiap kali mahu melaksanakan ibadah tersebut.

Justeru itu, Puteri meminta agar orang ramai tampil membantu kerana tidak ꜱᴀɴɢɢᴜᴘ lagi mahu melihat ᴀᴅɪᴋ ᴘᴇʀᴇᴍᴘᴜᴀɴɴʏᴀ ᴍᴇɴᴀɴɢɢᴜɴɢ ᴅᴇʀɪᴛᴀ.

Semoga cepat ꜱᴇᴍʙᴜʜ

Hantaran tersebut mendapat hampir 7.1 ribu perkongsian telah menerima pelbagai maklum ʙᴀʟᴀꜱ ɴᴇᴛɪᴢᴇɴ. Ramai yang mendoakan dan ada juga yang memberi pelbagai pandangan serta cadangan untuk ᴍᴇʀᴀᴡᴀᴛ ᴘᴇɴʏᴀᴋɪᴛ ᴀᴅɪᴋ ɢᴀᴅɪꜱ berkenaan.

Selalu bacakan ᴀʏᴀᴛ ᴀʟ-Qᴜʀᴀɴ

Minum air zam zam setiap hari

Sumber/Kredit:Puteri Ezreen ɴᴀᴛᴀꜱʏᴀ via akuppankekuncl

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan Sensasi di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*